Работещите в Многопрофилната болница за активно лечение “Св.Иван Рилски“ в

...
Работещите в Многопрофилната болница за активно лечение “Св.Иван Рилски“ в
Коментари Харесай

Медиците от болницата в Козлодуй чакат заплата за ноември

Работещите в Многопрофилната болница за интензивно лекуване “Св.Иван Рилски “ в Козлодуй още не са получили трудовите си хонорари за месец ноември, предава Българска телеграфна агенция.
Директорът на лечебното заведение доктор Емил Гогошев съобщи, че казусът идва от намалелите през последните месеци на предходната година доходи и увеличените средства за работни заплати. Към момента главното месечно заплащане за здравна сестра в болничното заведение в Козлодуй е 1500 лева, за доктор - 2000 лева, а за завеждащ поделение - 2500 лева
Освен заплатите, лечебното заведение има и неизплатени разноски за медикаменти, сподели още Гогошев.
„ Преди малко повече от година одобрих болничното заведение с 680 хиляди лева отговорности. В рамките на половин година половината отговорности ги върнахме. Но откакто подписахме новите съглашения за заплатите на личния състав, ни трябват към този момент повече доходи. Последните два-три месеца потреблението на леглата понижа, към днешна дата има към 60 лежащо заболели, а би трябвало най-малко 70 % от тях да се запълват, с цел да нямаме проблеми “, разяснява Гогошев. 
Според шефа на болничното заведение до няколко месеца ситуацията ще се възстановява, защото се чакат доходи по подписани контракти, както и помощ от локалната администрация.
На идното другата седмица съвещание на Общинския съвет в Козлодуй ще бъде подложено на разискване и гласоподаване подпомагането на болничното заведение с 80 000 лева, оповестиха от Общината. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР