Работещите в градския транспорт на София са готови на едночасова

...
Работещите в градския транспорт на София са готови на едночасова
Коментари Харесай

Градският транспорт на София готви стачка

Работещите в градския превоз на София са подготвени на едночасова ефикасна стачка, заяви за  председателят на Федерация на транспортните служащи към Конфедерация на труда „ Подкрепа “ Иван Кирилов. 

Синдикалистите упорстват за 30% увеличение на работните заплати от 1 януари в четирите общински сдружения – Столичен автотранспорт, Столичен електротранспорт, Метрополитен и Центъра за градска подвижност. Овен за възнагражденията, зрее напрежение и поради текучество на фрагменти и изискванията на труд.

„ Гледайки инфлацията, в действителност по никакъв мотив не сме съгласни на 10% нарастване на заплатите, над 100 водача са напуснали Столичния автотранспорт през предходната година. За 2021 и 2022 година над 32 000 работни дни имат водачите необработен заплатен годишен отпуск. Нямат опция да си употребяват отпуската заради това, че не са задоволителен брой “, съобщи Кирилов.

Той добави, че и в метрото са напуснали над 100 души предходната година. След отправено от Федерацията искане за привикване на съвет за обществено съдействие по превоза в Столична община, подобен е плануван за вторник. На него ще се разисква нарастване на заплатите на работещите в четирите общински транспортни сдружения:

„ Хората от градския превоз не желаят към този момент да стачкуват, те избират напряко да се премине към протестни дейности като в началото е допустимо да се случи по този начин, че да има едночасова ефикасна стачка. Понеже законът го разрешава, в по-скоропостижни периоди. Протестът е за хората, които не са на работа, излизат със знамената и транспарантите на площадите. Това е митинг “, сподели още Кирилов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР