„Работещите бедни са 600 – 800 хиляди”, заяви социалният министър

...
„Работещите бедни са 600 – 800 хиляди”, заяви социалният министър
Коментари Харесай

Социалният министър: Работещите бедни у нас са към 800 000


„ Работещите небогати са 600 – 800 хиляди”, съобщи общественият министър Бисер Петков шред bTV. Това са хората, които получават приходи от труд, само че те не им стигат, с цел да покрият издръжката си на живот. Издръжката на живот у нас пораства, сочат последните данни на КНСБ.

Според профсъюзите 2448 лв. е издръжката на живот за семейство с двама възрастни и две деца. За година парите, с които би трябвало да разполага семейството, са се усили с 87 лв.. Чистата заплата за един възрастен не би трябвало да бъде под 1224 лв.. Реално обаче тя е по-малко, съгласно данните на синдикатите. „ Искам да посоча, че и приходите нарастват. 1208 лв. е междинната заплата съгласно Национален статистически институт в първото тримесечие”, сподели министър Петков, който означи, че един от лостовете за въздействие на държавното управление върху приходите е размера на минималната работна заплата, а тя е скочила от 510 на 560 лв..

Не е било реализирано съглашение по какъв начин да се пресмята минималното работно заплащане сред обществените сътрудници, само че в управническата стратегия са посочени нейни равнища на повишаване и те се съблюдават, безапелационен е Петков. Друг метод за въздействие върху живота на хората, живеещи в беднотия, е посредством „ обществените трансфери” като целевите помощи за отопление. Социалният министър успокои, че в размера на новите помощи е регистрирано покачването на цената на тока, както и индексацията на пенсиите, тъй че средствата да бъдат съответни и да няма изключени.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР