Работещата формула започва с диалог. Това заяви лидерът на ДПС

...
Работещата формула започва с диалог. Това заяви лидерът на ДПС
Коментари Харесай

Карадайъ: Работещата формула започва с диалог

Р аботещата формула стартира с разговор. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на АЛДЕ в Брюксел , където взе участие в Среща на върха на европейските либерали, в която участваха държавни и държавни ръководители, ръководители на партии от европейското демократично семейство.

Карадайъ разяснява, че през последната седмица някогашните ръководещи в България са получили типичен политически урок, и със свалянето на ръководителя на Народно събрание, и с първия сполучлив избор на съмнение в страната ни, оповестиха от Движение за права и свободи.

Не сте в позиция надменно да налагане мнението си в прорез с дневния ред на хората. Хората живеят в рецесии, в инфлация, обедняват, а някой се пробва надменно да постанова собствен дневен ред, откакто е изгубил болшинството си , обърна се към досегашните ръководещи Карадайъ.
 Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и
Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " смъкнаха кабинета Петков

Петков събра до 116 гласа

От Движение за права и свободи означават, че партията е внесла в Народното събрание предлагането на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз за преговорна рамка на Северна Македония незабавно след вота на съмнение към държавното управление на Кирил Петков. От Движението допълват, че с предлагането се дава опция да се откри решение на разногласието сред България и Северна Македония при отбрана на българския народен интерес.

Според Карадайъ последната седмица е изключително показателна за протичащото се в България.

На 16 юни имаше предложение на френското председателство за преговорна рамка, което пристигна в България.Цяла седмица държавното управление не можа да откри метод и метод да го внесе в Народно събрание. Официално внасяне в Народно събрание нямаше, по тази причина то не бе прегледано, изясни водачът на Движение за права и свободи.

Затова незабавно след гласуването на вота на съмнение Движение за права и свободи внесе съответното проекторешение в Народно събрание, с цел да разреши приемането на френското предложение. И те потеглиха да саботират процеса, посочи Карадайъ.
 Провал на общата позиция на Народното събрание за участието на РСМ в Европейски Съюз
Провал на общата позиция на Народното събрание за участието на РСМ в Европейски Съюз

В зала да бъде входирано предложение, подкрепено от ГЕРБ, Демократична България и " Продължаваме промяната "

За през днешния ден в 10:00 ч. имаше планувано съвещание на външната комисия в Народно събрание, тя трябваше да прегледа предлагането на Движение за права и свободи, да излезе със мнение и да се свика изключително съвещание на Народно събрание с една единствена точка. Това е бърза писта. Ние дадохме тази опция България да извърви този път по бързата писта, акцентира той.

Преговорната рамка е добра. Ние отворихме пистата да има спор въобще. Досега нямаше нищо импортирано в Народно събрание, разяснява още той и добави: " За да има тройка от тотото, човек би трябвало най-малко да пусне фиш. "

Вместо това, тази заран още веднъж се вършат оценки за политическите съперници в България. Арогантността и експанзията, която демонстрират тези хора, изгубили изгубиха властта, не им прави чест. Не си вземат поука, акцентира водачът на Движение за права и свободи.
 Движение за права и свободи настоя Петков да придвижи френското предложение за РСМ
Движение за права и свободи настоя Петков да придвижи френското предложение за РСМ

Заради саботажа на Петков и Василев не се записали в зала

Споменаването на задкулисие и мафия за политическия конкурент не им прави чест. Какво задкулисие е господин Пеевски, когато седи на първия ред в националното заседание. Когато е там -защо е там, когато не е там - било задкулисие, сподели още Карадайъ. Самите те са функционалност на задкулисието в България в последните 25 години - на олигарха Иво Прокопиев. Те са негов слугинаж, счита той.

Мустафа Карадайъ се надява час по-скоро да има решение за Северна Македония. Той съобщи: " Ние показахме като опозиционна партия по какъв начин водим поредна политика. Още от 90-те години казахме, че с цел да преодолеем разликите на Балканите, би трябвало да членуваме в общи съюзи - Европейски Съюз и НАТО. "

От Движение за права и свободи осведомят също, че президентът на Франция Еманюел Макрон е поздравил персонално Карадайъ и цялата партия за дейните й дейности в поддръжка на европейската интеграция на Северна Македония и задачите Западни Балкани. Това е станало по време на диалог сред двамата в границите на срещата на либералите в Брюксел. В нея са взели участие държавни и държавни ръководители, ръководители на партии от европейското демократично семейство.
 Европейски Съюз и Западните Балкани против България за еврочленство
Европейски Съюз и Западните Балкани против България за еврочленство

Рюте: Нищо в никакъв случай не е елементарно на Балканите...60% късмет за пробив идната седмица

Мустафа Карадайъ е провел срещи и с министър председателите на Нидерландия - Марк Рюте, на Белгия - Александер де Кро, на Люксембург - Ксавие Бетел, на Естония - Кая Калас, и на Ирландия - Мишел Мартин. Основна тематика на двустранните срещи е била европейската интеграция на Западните Балкани.

Днес на Съвета на либералите получихме доста поздравления за напъните, които поставяме като Движение за права и свободи и за дейностите, които вършим в България по отношение на разширението на Европейски Съюз и по-конкретно на Западните Балкани и Северна Македония, сподели Карадайъ на брифинга в централата на АЛДЕ.

Движението за права и свободи е получило поддръжка и поздравления за дейностите си в поддръжка на Украйна. Особено в последната една година процесът по европейската интеграция на Западните Балкани, в частност на Северна Македония, се забави, а за последните 6 месеца, нищо не се случи. Даже повече се навреди на процеса, тъй като имаше друго говорене от страна на българското държавно управление в Брюксел, със съседите и в България. Няма по какъв начин всички разнообразни тези да са правилни. Все една от тях е неистина, разяснява Мустафа Карадайъ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР