Работен семинар за медиците от Центъра за спешна медицинска помощ

...
Работен семинар за медиците от Центъра за спешна медицинска помощ
Коментари Харесай

Проведоха обучителен семинар за лекари в Спешна помощ в УМБАЛ „Св. Марина“

Работен семинар за медиците от Центъра за незабавна здравна помощ във Варна се организира в Университетската болница „ Св. Марина “, оповестиха от лечебното заведение.

Във фокуса на събитието бяха новите трендове и положителните образци в международната процедура, които да подобрят работата на медиците при незабавни обстановки. В послание към участниците във форума изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Св. Марина “ проф. доктор Силва Андонова акцентира значимостта на следдипломното образование при експертите и добави, че даването на благоприятни условия за повишение на квалификацията е измежду главните цели на МУ-Варна и на варненската университетска болница.

„ Световните практики в незабавната медицина непрестанно се усъвършенстват и задачата на сходно образование е да се реализира оптимално съдействие сред екипите от незабавната здравна помощ и лечебните заведения “, посочи началникът на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна проф. доктор Вилиян Платиканов. Той добави, че координацията с университетската болница „ Св. Марина “ постоянно е била отлична.

Директорът на Центъра за незабавна здравна помощ – Варна доктор Моника Агатова акцентира, че заради огромната натовареност на обслужващите екипи е належащо те да имат богат на практика опит в оказването на неотложна помощ, защото единствено за едно денонощие Варненският филиал обслужва към 50 адреса.

На семинара бяха разисквани най-честите болести, които изискват незабавна здравна помощ. Лекторите, които се отличават с огромен опит в незабавната медицина, срещнаха участниците с разнообразни случаи от тяхната процедура.

Форумът бе придружен и от практическо образование в модерната база на Центъра за симулационна техника и здравна инсталация към МУ-Варна.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР