Работата на Смесената комисия по исторически и образователни въпроси вече

...
Работата на Смесената комисия по исторически и образователни въпроси вече
Коментари Харесай

Драги Георгиев: Възможен е консенсус за Средновековието и цар Самуил

" Работата на Смесената комисия по исторически и просветителни въпроси към този момент протича в доста по-градивна и положителна атмосфера, което дава прогноза, че съгласуването и рекомендациите за цар Самуил и средновековния интервал могат да бъдат реализирани в действителност бързо ", това сподели Драги Георгиев, съпредседател от македонска страна в македонско-българската комисия.

По думите му към момента не е реализирано съответно умозаключение за честването на избрани исторически персони, както разгласи през вчерашния ден българският министър председател Кирил Петков в София, само че атмосферата в Комисията вдъхва оптимизъм.

„ Конструктивната атмосфера оставя място за опция на идната среща, която ще се организира онлайн този четвъртък и петък в Скопие, да съгласуваме заключенията за средновековния интервал и за цар Самуил, които по-късно ще бъдат предложено наличие за учебниците по история. На дневен ред е и Гоце Делчев, за който на последната среща през февруари единствено започнахме дребна полемика и в този момент ще продължим. Някои механически неща също са на дневен ред, като координиране на протоколите от предходни срещи “, сподели Георгиев пред „ Слободен Печат “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР