Qatar TotalEnergies Open, финалИга Швьонтек – Джесика Пегула 6-3, 6-0Ига

...
Qatar TotalEnergies Open, финалИга Швьонтек – Джесика Пегула 6-3, 6-0Ига
Коментари Харесай

Швьонтек остана на трона в Доха след триумф над Пегула


Qatar TotalEnergies Open, край

Ига Швьонтек – Джесика Пегула 6-3, 6-0

Ига Швьонтек завоюва купата на WTA 500 шампионата в Доха след безапелационна победа над втората в схемата Джесика Пегула. Полякинята не остави подозрение в превъзходството си през цялата седмица, като даде единствено пет гейма по пътя към трофея, който е неин първи за годината и общо 12-и в кариерата ѝ.

С днешния триумф трикратната шампионка от Големия шлем взе реванш от Пегула за загубата на United Cup и към този момент води с 5-2 в съперничеството си с американката. Швьонтек стана и първата тенисистка през 2023, която съумява да отбрани купа от предходния сезон.

И двата аса в мача бяха дело на Швьонтек, като в това време полякинята не направи нито една двойна неточност (0-4). Шампионката на Ролан Гарос и US Open завоюва 72% от точките си на първи сервис (23/32) и осъществя шест от деветте си шанса за пробив (67%), до момента в който Пегула оползотвори два от своите три брейкпойнта (67%).

Швьонтек проби първа и поведе с 2-0, само че Пегула съумя да върне брейка и да възвърне равенството. Световната №1 обаче си върна самодейността със сервис гейм на нула, след което реализира поврат от 15-40 и осъществя нов пробив, правейки резултата 4-2 в своя изгода.

Пегула остави интригата жива, като и този път съумя незабавно да върне брейка, само че след това Швьонтек последователно откри цялостен надзор върху протичащото се на корта. Полякинята се движеше доста по-добре по корта и на няколко пъти изненада съперничката си с добре разчетени излизания на мрежата, като по този метод даде единствено още една точка до края на сета и се наложи с 6-3.

Вторият сет мина напълно под диктовката на международната №1, като Пегула оказа по-сериозна опозиция само в шестия гейм, когато избави три мачбола. Усилията на американката обаче бяха закъснели и напразни и Швьонтек победи с 6-0, 6-3 след 68 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР