Путин удвоява войските по границата с НАТО! Така предупреждава естонското

...
Путин удвоява войските по границата с НАТО! Така предупреждава естонското
Коментари Харесай

Путин удвоява войските по границата с НАТО! Готви се за нова война!

Путин удвоява войските по границата с НАТО! Така предизвестява естонското разузнаване.
Докладът е най-новото предизвестие от страна на западни публични лица, че Путин има вкус за още спорове. И съставлява непредсказуема опасност съвсем две години след нахлуването в Украйна.

Руският президент възнамерява да удвои броя на войските на страната си, ситуирани по границата ѝ с балтийските страни и Финландия. Като част от подготовката на Москва за евентуален боен спор с НАТО

през идващото десетилетие. Това заяви във вторник Службата за външно разузнаване на Естония.

Оценката е направена в годишен отчет, оповестен от естонската работа за външен шпионаж. Каупо Розин, общоприет шеф на службата, съобщи пред кореспонденти, че „ Русия е избрала път, който е дълготрайна борба “.

Розин обаче акцентира, че е „ доста малко евентуално “ Русия да нападне страна от НАТО в кратковременен проект.

„ Виждаме, че руснаците в личното си мислене пресмятат, че боен спор с НАТО е вероятен през идващото десетилетие “, сподели той. „ Руснаците възнамеряват да усилят военните сили по границата с балтийските страни, само че също и по границата с Финландия. Много е евентуално да станем очевидци на увеличение на живата мощ, може би към два пъти. През идващите години ще станем очевидци на нарастване на въоръжените транспортни средства, танковете, артилерийските системи. “

Докладът на естонското разузнаване се появява в миг, когато евентуалният претендент за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп съобщи през уикенда, че ще насърчи Русия да прави „ каквото си изиска “ с всяка страна членка на НАТО, която не извършва насоките за разноските за защита на 31-та военна организация – понастоящем 2% от Брутният вътрешен продукт.

„ НАТО беше в рецесия, до момента в който не се появих аз “, сподели Тръмп на протест в Конуей, Южна Каролина.
„ Казах: „ Всички ще заплащат. Те споделиха: „ Ами в случай че не плащаме, към момента ли ще ни защитавате? “. Аз споделих: „ Категорично не. Те не можаха да повярват на отговора “.

Розин сподели, че мненията на Тръмп не са „ потребни “, и добави: „ Но евентуално руснаците са задоволително параноични, с цел да не слушат единствено думите, които се споделят, а несъмнено ще гледат дейностите. “

Президентът Джо Байдън осъди опасността на Тръмп към НАТО като „ неамерикански сигнал към света “.

Той съобщи: „ Никой различен президент в нашата история не се е прекланял пред съветски деспот “.

Това се случва и в миг, когато Украйна изпитва дефицит на оръжия в битката си с Русия.

Във вторник Сенатът на Съединени американски щати утвърди 95 милиарда $ незабавно финансиране за Украйна и Израел. Съдбата на законопроекта в Камарата на представителите обаче остава неразбираема. Той евентуално ще се изправи пред сложна борба с републиканците.

Според един от сюжетите, планувани от естонската разследваща работа, Русия може да удвои 19 000 бойци, които е разположила наоколо до Естония.

Присъствието на съветски войски наоколо до Финландия, с която има обща граница от 830 благи, е относително малко. Но това съвсем несъмнено ще се промени, се споделя в отчета на разузнаването. Не на последно място тъй като Финландия неотдавна стана член на НАТО. В отчета се споделя, че „ формированието на Русия евентуално ще бъде построено към най-малко две или три маневрени единици с към десетина единици за огнева поддръжка и бойна поддръжка “.

Естония получи независимостта си от някогашния Съветски съюз през 1991 година Тя стана член на НАТО през 2004 година

През последните месеци западни публични лица бият паника за военните планове на Русия. Като настояват, че завоалираните закани на Путин да нападне страни от НАТО може да се окажат действителни. Съгласно член 5 на НАТО нахлуване против един член на НАТО се смята за нахлуване против всички.

В края на януари немският министър на защитата Борис Писториус предизвести, че „ всеки ден чуваме закани от Кремъл “.

И че „ към този момент нашите специалисти чакат интервал от пет до осем години, в който (нападение против страна от НАТО) би било допустимо “.
Министърът на защитата на Дания, Троелс Лунд Поулсен, направи сходни мнения предходната седмица.

В неотдавнашно изявление с някогашния водещ на Fox News Тъкър Карлсън Путин съобщи, че войната в Украйна ще завърши, в случай че Съединени американски щати и други западни страни спрат да доставят Киев с оръжие.
Във вторник министър-председателят на Естония Кая Калас беше разгласен за „ търсене “ от съветското министерство на вътрешните работи. Което е първият случай, в който Русия завежда наказателно дело против началник на непознато държавно управление. Дмитрий Песков, представител на Кремъл, съобщи, че Калас е разгласен за търсене на съображение „ опозоряване на историческата памет “. Този ход е обвързван с неотдавнашните апели на Калас Естония да демонтира паметниците от руската ера, с цел да попречи на Русия да ги употребява за „ активизиране на повече неприязън в обществото и скъсване на остарели рани “.

Източник – USA Today

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР