Путин трябва да види, че е сбъркал и България показва

...
Путин трябва да види, че е сбъркал и България показва
Коментари Харесай

Дейвид Камерън на визита у нас - акцентът е Украйна и миграцията

Путин би трябвало да види, че е сбъркал и България демонстрира своята взаимност, съобщи лорд Дейвид Камерън

С Дейвид Камерън обсъдихме тематики от съвместен интерес, с акцент върху войната в Украйна и проблемите с миграцията. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет министър-председателят Николай Денков след извършена среща с вицепремиера Мария Габриел и министъра на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън.

„ В центъра на полемиката бяха тематиките от общ интерес. Това е ролята на войната в Украйна и помощта, която би трябвало да осигурим всички. Споделяме мнението, че украинските войски се бият за бъдещето на Европа на този фронт. Това не е народен въпрос. Това е въпрос, който ще предопредели историческите събития в Европа и на международната сцена през идващите години и, може би, десетилетия. За това е наше общо дело да помогнем на Украйна, тъй че да не позволим на Русия да завоюва тази война, тъй като това може да има извънредно отрицателни последствия “, съобщи министър председателят.

„ Друга тематика, която обсъдихме в дълбочина, е тематиката за миграцията, проблем от най-високо равнище за Европа. Знаете, че пострадали сме и ние. Не толкоз от позиция на количеството мигранти, които имаме в България, в сравнение с от това, че в прочут смисъл се оказахме жертва на проблемите, които срещат част от огромните европейски страни. Това, в което сме обединени, е, че решението на тези проблеми с миграцията може да бъде открито единствено с общоевропейски старания, като в европейския подтекст включвам и Англия като страна, която има голямо значение във връзка с битката с миграцията, по този начин и във връзка с насъбрания опит “, добави Николай Денков.

„ България е значим сътрудник на Обединеното кралство – сътрудник в Европа и съдружник в НАТО . Честита идна 20-та годишнина от приемането ви в Алианса. Първо говорихме за твърдата поддръжка за Украйна, която се бори с експанзията на Путин. Нищо не е по-важно за европейската и международна сигуирност. Путин би трябвало да види, че е сбъркал. България и други страни демонстрират своята взаимност в поддръжка на битката с тази експанзия. Имаме ограничения и приканвам американския Конгрес да гласоподава през днешния ден помощта. Имаме икономическите,воените и дипломатически благоприятни условия. Знаем, че сме прави в борбата с тази противозаконна експанзия, би трябвало в този момент смо политическа воля. 25 страни по отношение на 1 и би трябвало да има икономическо изражение. В лицето на България имаме съдружник “, съобщи лорд Камерън. 

Миграцията е тематика, която се употребява, с цел да се настройват гласоподавателите срещу, сподели още Дейвид Камерън. Той прикани да се спрат лодките с мигранти Трябва да се противопоставим на проведените незаконни банди, които правят търговията с хора, акцентира британецът. Той ни поздрави за диверсификацията и отводът на България от съветски газ. Дезинформацията, идваща от Русия, визира всички страни. Дейвид Камерън заяви и че с Денков и Габриел са говорили за държавното управление и формулата на ръководство. „ Аз самият съм бил в коалиция. Радвам се да видя положителните резултати от обединението и в България “, уточни Камерън.

Мария Габриел също акцентира, че продължава взаимната поддръжка за Украйна, финансова, военна, филантропична, дипломатическа, тази поддръжка ще продължи колкото е належащо. Днес е значимо да осигурим резистентност и предвидимост на поддръжката за Украйна, добави Габриел.

Важна за нас е районната непоклатимост, с главен фокус Черно море. Радвам се, че имаме добра поддръжка, Черно море е стратегически значимо и за НАТО, и за Обединеното кралство, и за България. Днес повече от всеки път би трябвало да продължим да работим дружно против феномен, който се развива всеки ден, който се употребява за делене на общество и сътрудници. Благодарна съм за съдействието в сферата за киберсигурността и битката с дезинформацията. В миграцията имаме положителни образци на съдействие, добави Габриел. Високо ценим това съдействие посредством взаимни интервенции и взаимни екипи за следствие на трафика на хора и киберпрестъпността. Благодаря за поддръжката на Обединеното кралство, за участието на България в ОЧСР, сподели още Габриел. 

Тя отговори и на въпрос за Западните Балкани като беше безапелационна, че никой не подценява обстановката там и постоянно сме казвали, че България е за европейската интеграция на Западните Балкани, само че въз основа на правилото на съществени заслуги. 

Българският вицепремиер и външен министър добави, че когато приказваме за европейска интеграция има фундаментални правила, които би трябвало да бъдат спазвани. „ Аз мисля, че тук България ще остане вярна на ролята си да е член на Европейски Съюз, който подхожда извънредно деликатно, тъй като тук има доста ясни тематики за нас, каквито са отбраната на българските общности в този регион и методът, по който се образува политиката в европейски проект “, заключи тя.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР