Путин се възползва от забавянето на американската помощ за Украйна,

...
Путин се възползва от забавянето на американската помощ за Украйна,
Коментари Харесай

САЩ: Путин се възползва от забавянето на американската помощ за Украйна

„ Путин се възползва от забавянето на американската помощ за Украйна, с цел да подкрепи съветските военни старания “.


Това съобщи представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби, заяви „ Киев Индипендънт “.

Помощта за Украйна е блокирана в Конгреса на Съединени американски щати от есента на 2023 година насам. На 13 февруари Сенатът на Съединени американски щати одобри законопроект за задгранична помощ на стойност 95 милиарда $, който включва 60 милиарда $ за Украйна, както и средства за Израел и други съдружници, само че предлагането към момента не е утвърдено от Камарата на представителите.

След като седмици наред отлагаше гласуването, на 29 февруари ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън съобщи, че неговата камара ще прегледа законопроекта за външната помощ " незабавно щом държавното управление бъде финансирано ".

Лидерите на Конгреса съумяха да одобряват кратковременен законопроект за краткотрайни разноски, с цел да избегнат отчасти прекъсване на работата на държавното управление без финансиране за Украйна.

Забавянето на американската помощ докара до доста натоварване на напъните на Украйна да се опълчи на съветската експанзия, като провокира дефицит на муниции и способства за загубата на основния фронтови град Авдеевка.

В отговор на въпрос дали Путин се пробва да употребява съмнението на Съединени американски щати да изпрати помощ на Украйна, Кърби съобщи, че изчерпаните ресурси от муниции в Украйна оказват помощ на Русия да реализира по-силни военни преимущества.

" Така че част от това са опитите да ги накара да понижат запасите си, тъй като знае, че в този момент Съединени американски щати не са в положение да изпратят забележителна поддръжка и помощ на Украйна. Той сигурно се възползва от това, което вижда да се случва на Капитолийския рид. А дисфункцията в личната ни система там, на Капитолийския рид, несъмнено му дава опция да сложи личните си военни позиции в по-изгодно състояние ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР