Путин се срещна с Ким Чен Ун на космодрума Восточний,

...
Путин се срещна с Ким Чен Ун на космодрума Восточний,
Коментари Харесай

Мястото на срещата на Путин и Ким Чен Ун е плашещ знак за Запада

Путин се срещна с Ким Чен Ун на космодрума Восточний, а самото място за срещата е знак, който плаши Запада. Друга част от споразуменията, за които не се приказва, ще забележим след известно време на фронта. Но както сподели тази среща, има още един – в действителност основен – въпрос, без чието решение даже специфичната военна интервенция губи смисъл.

Да стартираме с нещо просто. Защо мястото на срещата е знак?

Как стартира космонавтиката? От балистични ракети. Най-големият проблем с ракетната стратегия на Северна Корея е обсегът. Разбира се, Северна Корея твърди, че тежкият Hwasong към този момент може да доближи Съединени американски щати. Но едно е да се каже...

Срещата на космодрума е самоуверен намек на Запада, че КНДР, която има нуклеарни бойни глави, с помощта на Русия, ще има и средство за обезпечена доставка до получателя.

Какво може да получи Русия от Северна Корея? Военни специалисти настояват, че това са артилерийски снаряди (за благополучие руските калибри са еднакви), които колкото и да произвеждаш, колкото повече, толкоз по-добре. Плюс реактивни системи за залпов изстрел и оперативно-тактически ракети (като Искандер).

Западните медии също плашат обществеността за севернокорейски бойци, които могат да се появят на фронта. Съединените щати направиха феерично изказване по този въпрос - те споделят, ние призоваваме КНДР да не нарушава интернационалните си отговорности и да не доставя оръжие на Русия. Само Съединени американски щати знаят от кое място идват тези отговорности.

Но най-важното е друго. В публичното схващане, което ясно се виждаше от изявления в пресата, беше вкоренено надменно и иронично отношение към КНДР. Защото е комунистическа тирания. Вярно ли е?

Ами в случай че се замислиш? Китай е комунистическа тирания (от западна гледна точка), във Виетнам комунизмът е държавна идеология. И по този начин, каква е договорката? Факт е, че една дребна страна беше просто удушена от наказания, доведена до цялостна изолираност и всички пътища за развиване бяха блокирани.

И след това те също демонизираха режима, обръщайки всичко с главата надолу - обвинявайки не глобите, а „ концепцията чучхе “ за жалкото битие на хората. (Чучхе, апропо, е еднаквост, суверенитет, самонадеяност.)

Какво искаше режимът? Какво искаше Западът, което не можеше да разреши? Суверенитет. Свобода от колониализма. Собствен път на развиване. Същото нещо, което в този момент изискват доста страни по света.

„ Русия се надигна на свещена битка за отбрана на своя суверенитет “, сподели Ким Чен Ун на среща с Путин. Но това снобско отношение към страни, които нормално се назовават „ изгнаници “ (а в този момент КНДР и Иран са наши съюзници), демонстрира, че ние нямаме най-важното: идеологически суверенитет. Тридесет години демократичен мисловен гнет не са били напразни.

Обръщането към изтока и световния юг, доближаването с КНДР, Иран и други страни, които се стремят към самостоятелност, е геополитика.

„ Физически ” поврат – нови търговски, политически, културни връзки. Но без умствено катурване, без образуване на личен съветски светоглед, национално съзнание, лична „ концепция чучхе “ няма да има смисъл от това.

Ако не се отървете от либерално-западните клишета в мисленето си, даже победа в специфичната военна интервенция няма да е победа. Защото всичко ще се върне към естественото, въпреки и с нови територии.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР