Путин се провали в постигане на стратегическите цели в рамките

...
Путин се провали в постигане на стратегическите цели в рамките
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Позитивният изход от войната минава през ясна позиция, че Украйна ще бъде част от ЕС

" Путин се провали в реализиране на стратегическите цели в границите на два-три дни да смени държавното управление в Киев с марионетно, което да стартира развой " денацификация ", което значи избиване на всички хора, които избират свободата пред подчинението на Русия, които избират Европейски Съюз пред това Украйна да се трансформира в Беларус ", съобщи пред Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър на защитата Велизар Шаламанов.

По думите му позитивният излаз от тази война минава през ясна позиция на Европейски Съюз, че Украйна ще бъде част от Европейския съюз и ще има проект за възобновяване и резистентност на Украйна, с цел да може хората да реализират това, за което през днешния ден дават живота си и Русия в никакъв случай повече да не може да унищожава украински градове.

Бившият длъжностен министър на защитата сложи акцент върху изказването на премиера Кирил Петков, че България ще има действителен спешен щаб - краткотраен междуведомствен ситуационен център по рецесията.

" За страната ни е нужно всеобхватно обмисляне, тъй като когато Европейски Съюз излъчва готовността Украйна да бъде възобновена, ние също би трябвало да се включим в това възобновяване ", сподели той.

Шаламанов е безапелационен, че точно Европейският съюз е гаранцията, че Русия няма да бъде заплашвана от Европа.

" България ще може да закупи нова военна техника, а наличната у нас руска техника ще бъде изведена от приложимост. Парламентът ще отговори с механизъм за финансиране - с фонд за превъоръжаване и устойчива защита, по който към този момент работим в " Демократична България " и който ще внесем за разискване в съдружен формат още в края на идната седмица ", добави специалистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР