Путин приветства Илон Мъск като „изключителна личност“ и бизнесмен

...
ВЛАДИВОСТОК, Русия (Ройтерс) – Руският президент Владимир Путин във вторник
Коментари Харесай

ВЛАДИВОСТОК, Русия (Ройтерс) – Руският президент Владимир Путин във вторник приветства родения в Южна Африка бизнесмен Илон Мъск като „изключителна личност“ и бизнесмен, чиято компания SpaceX се превърна в основен играч в индустрията за космически транспорт.

Публичната похвала на Путин за Мъск идва дни след като базираният в САЩ предприемач каза, че е отказал украинско искане миналата година да активира своята сателитна мрежа Starlink в пристанищния град на Крим Севастопол да подпомогне нападение срещу руския флот там, заявявайки, че се страхува от съучастничество в „голям“ военен акт.

Бившият руски президент Дмитрий Медведев се обърна към X по-рано този месец, за да похвали Мъск за това решение – което е беше остро критикуван от украински политици - като "последният адекватен ум в Северна Америка".

Путин, говорейки на икономически форум в Далечния изток на Русия, не спомена инцидента със Starlink. Но когато го попитаха за успеха на компанията SpaceX на Мъск в изстрелването на ракети в космоса, той каза:

„Що се отнася до частния бизнес и Илон Мъск... той несъмнено е изключителен човек. Това трябва да бъде признат и мисля, че е признат в целия свят."

"Той (Мъск) е активен и талантлив бизнесмен и успява много, включително с подкрепата на американската държава", добави Путин.

Руският лидер каза, че Москва планира да упорства със собствената си космическа програма, въпреки провала на мисията до Луната миналия месец.

(Докладване от Ройтерс; Написано от Андрю Осбърн ; Редактиране от Гарет Джоунс)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР