Путин показва, че няма червена линия, която да не може

...
Путин показва, че няма червена линия, която да не може
Коментари Харесай

Путин показва, че няма червена линия, която да не може да пресече, казва Христо Грозев

Путин демонстрира, че няма алена линия, която да не може да пресече. Така журналистът Христо Грозев разяснява гибелта на Алексей Навални. Погребението на опозиционера би трябвало да се състои през днешния ден, а съгласно Грозев и в последните часове има опити то да бъде съботирано.

„ Смъртта на Алексей Навални е проява на режимност, ръкавица, хвърлена на целия цивилизован свят. Ако беше филм за мафията, щеше да е миг, в който мафията си признава, че е мафия. Случвайки се по време на войната в Украйна, Путин демонстрира, че няма алена линия, която да не може да пресече “, разяснява журналистът.

Той разказа Навални като човек, който се е интересувал от всяка тематика. Опозиционерът желал да знае всичко, да планува всичко, да помогне на всеки. Не се е страхувал да бъде политически неточен. Свободата на словото за него е била най-голямото богатство.

В момента се търси катафалка, разгласи Грозев. По думите му ще има най-малко 10 опита да се попречи на прощаването с Алексей Навални

Журналистът удостовери, че се е готвила замяна на опозиционера с значим за Путин човек

„ Тези договаряния приключиха със гибел, само че в главата на Путин те са били договорка. Той е желал да реализира подготвеност за предаване на съветския военачалник, надявайки се, че след време ще откри други хора, за които да го замени “, разяснява Грозев.

Той не изключва опцията да има нови ескалации. Възможни са и нови болести на политически водачи, които са в съветските затвори. Така ще  бъде показано, че режимът е режим.

Журналистът счита, че Путин разчитал на това Тръмп да пристигна на власт, с цел да седнат да се схванат

„ Точно по тази причина Путин желал да стигне оптимално на запад от границата. За него желаната граница минавала по река Днепър и включва Одеса. Точно по тази причина незабавно след изборите за президент в Русия се очаквала нова мобилизационна вълна. Самият Путин се надява на 1 млн. души, само че съгласно западни специалисти по-вероятно е да бъдат 150-200 хиляди души “, споделя Грозев.

По думите му производството на военни боеприпаси в Русия се усилва. Така войната може да продължи на ниско движение още 4-5 години.

„ Но няма хора, които да бъдат хвърлени на фронта. Затова Путин можел да блъфира Запада още към година, че войната ще бъде дълга “, счита Грозев.

Източник: NOVA
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР