Путин казва, че Русия е готова за преговори“ за прекратяване

...
Путин казва, че Русия е готова за преговори“ за прекратяване
Коментари Харесай

Путин обяви: Москва е готова на преговори за прекратяване на трагедията и войната

Путин споделя, че Русия е „ подготвена за договаряния “ за преустановяване на „ нещастието “ на войната в Украйна, само че упрекна обвини Киев, че не е води мирни договаряния, оповестява theguardian.com.

Руският президент стартира пълномащабна инвазия в Украйна през февруари предходната година, която опустоши страната и докара до стотици хиляди жертви, както военни, по този начин и цивилни, както и съветски войски, обвинени в кланета тук-там като Буча.

Путин употребява речта си на срещата на Г-20, с цел да съобщи, че е належащо да се намерения по какъв начин да се спре нещастието на спора в Украйна, оповестява Ройтерс и добавя, че Русия в никакъв случай не е отказвала да взе участие в мирните договаряния с Украйна.

„ Военните дейности постоянно са покруса “, сподели Путин на виртуалната среща. „ И несъмнено, би трябвало да помислим по какъв начин да спрем тази покруса “, сподели Путин. Между другото, Русия в никакъв случай не е отказвала мирни договаряния с Украйна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа декрет през октомври 2022 година, с който публично разгласи вероятността за каквито и да е договаряния на Украйна с Путин за „ невъзможна “, само че остави вратата отворена за полемики с Русия.

Путин също употребява речта, с цел да разиска по-широки геополитически въпроси, като сподели, че огромна част от икономическата интензивност се измества към Азия и Африка. Той сподели, че Русия е изпратила гратис зърно в Африка и акцентира желанието на страната да способства за световните цели за климата и развиването – с думи, които ще бъдат изтълкувани от мнозина като опити за разширение на съветските зони на въздействие в световния юг.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР