Путин иска да върне величието на СССР, но българският национален

...
Путин иска да върне величието на СССР, но българският национален
Коментари Харесай

Бъдещият ни посланик в САЩ: Путин иска да върне величието на СССР |

Путин желае да върне величието на Съюз на съветските социалистически републики, само че българският народен интерес е да водим спокойно битие, да имаме независимост, ред, господство на закона и ние сме намерили вярното си място ”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” някогашният министър на защитата, който е номиниран за дипломат на България в Съединени американски щати, Георги Панайотов.

„ Не излиза наяве какво тъкмо ще предприеме България в спора НАТО-Русия. Има съответна провокация против Румъния и България – това са нападателни дейности от страна на съветската страна и опасност за страната ни. Рискове биха произтекли само от това, че нямаме съответна позиция ”, безапелационна е Надежда Нейнски, която е дълготраен посланик и някогашен министър на външните работи.

Според нея позицията на Румъния е извънредно съответна – ограниченията на НАТО на Източния фронт са отбранителни, само че в случай че се наложи, съседката ни е подготвена да одобри съюзнически войски.

„ Колективната защита е доста по-голям поръчител за националната ни сигурност, в сравнение с независимата и това е повода ние да сме избрали участието си в НАТО ”, счита Нейнски.

По думите на някогашния външен министър Русия се пробва да забие чеп сред Европейски Съюз и Съединени американски щати като изпраща две разлини писма до Щатите и до Съюза във връзка обстановката на украинската граница.

„ Очаквах Народното събрание да се произнесе по провокацията, която беше направена, с цел да отбрани националния ни суверенитет ”, акцентира Надежда Нейнски като изясни, че тази позиция се взима точно от НАродното заседание, а не от Министерски съвет.

Северноатлантическият контракт, който ние сме подписали, планува всички сили дружно или поттделно да развиват отбранителни качества. Това напомни Георги Панайотов.

„ Батальонната бойна група, за която през вчерашния ден актуалният министър на защитата Стефан Янев заприказва, ще е под наше управление и командване. За нейното създаване обаче би трябвало да бъдат поканени формирования и техника от съюзнически страни, тъй като България не разполага с такива качества ”, безапелационен бе Панайотов.

По думите му такива батальонни бойни групи извършват задания по въздържане и в НАТО има доста.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР