Путин и нацията боледуват от социална болест – аз я

...
Путин и нацията боледуват от социална болест – аз я
Коментари Харесай

Д-р Канов: Путин действа на блатарския принцип – ти да умреш днес, пък аз утре

Путин и нацията боледуват от обществена болест – аз я назовавам „ тотализъм “ - идеология които обгръщат големи групи хора, отпред на които стои фюрер, водач, тоталитарен водач. Това са полуезически, сходни на паметните вярвания, като отпред е менторън на Путин – философа Илин, който приказва за една особена изключителност на съветския народ, която го приближава до бога. Това е идеология, която отива към магическото мислене и я прави доста рискови, тъй като почива на вълшебен доводи. Това е самобитен фундаментализъм, концепция, че на Русия е присъщо едно изключително великолепие. Този коментар направи в студиото на Нова ТВ психиатърът доктор Любомир Канов.

Според него следствието от наказания против Русия по-скоро втърдява индивида, който се храни с картофи. Санкциите за огромните маси не сработва. Тези обаче, които са във върхушката, в това число и в съветските служби, ще създадат нещо в някакъв миг. Но в този момент Путин е обкръжен от своите опричинници. Страх го е от бездната, която самичък е изкопал. Той няма рационални лостове за излаз от тази война. Той е с плъха до ъгъл и това е рисково. Но още по-опасно е, в случай че и всички около него са изгубили мозъка си, акцентира психиатърът.

Д-р Канов счита, че в този момент е изключително значимо да разберем каква е логиката на психиката на Путин. Нарича се „ блатна логика на психиката “ - особена социопатия, която в Русия има своята история. Путин работи на блатарския принцип – ти да умреш през днешния ден, пък аз на следващия ден. При нея не може да се разчита на нравственос, показва той.

Според доктор Канов това, което виждам през днешния ден в Украйна е една подигравка на войната на Хитлер, само че също и това, което е вкоренено в патологията на Путин и цялата съветска нация. А то е нещо, което е отвън рамките на нация, която има здрав разум и умозаключение и по-скоро припомня на екзалтацията на немския народ по времето на големите манифестации и поздравите на Фюрера.

Този развой стартира с чудовищно военно проваляне, очистване на една идеология, която вкарва личния народ в пагубни войни. Това ще се случи, в случай че военните случки на Путин приключат с проваляне.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР