Пусната преди шест години бутилка с писмо бе намерена между

...
Пусната преди шест години бутилка с писмо бе намерена между
Коментари Харесай

Пусната преди 6 години бутилка с писмо намериха в р. Марица край Свиленград

Пусната преди шест години бутилка с писмо бе открита сред остарелия и новия мост на река Марица в Свиленград, заяви " Старият мост ".

На находката попада 9-годишният Ивелин Георгиев, който дружно със фамилията си отива на пикник край реката в слънчевия неделен ден.

" Започнах да групирам захвърлени пластмасови бутилки, когато забелязах, че в една от тях има свитък от хартия - споделя Ивелин, третокласник в СУ " Д-р Петър Берон ". - Занесох я на татко ми, който дружно с чичо Ангел взеха решение да я разрежат, с цел да забележим какво има вътре ", продължи описа си момчето. "

Оказва се, че в бутилката е сложено писмо, чийто текст е относително добре непокътнат и разбираем. В него е насочен вик за помощ на тежко болния 7-годишен Добромир, чиито родители са безработни и извънредно небогати. Писмото е написано от бабата на детето Елена Димчева, която е показала прецизен адрес - с. Мирово, общ. Чирпан, както и телефон за връзка. Упомената е и годината на изпращането му в бутилка по р. Марица - 2015 година

Трогателната история развълнува Ивелин и околните му, които вземат решение да се заинтересуват за ориста на болното дете. Опитът да се свържат с бабата на посочения телефон е несполучлив, тъй като по-късно се оказва, че е сменила номера му. " Тогава взехме решение да позвъним на кмета на с. Мирово, вероятно от него да получим информация - споделя Ангел Дойчев, един от компанията. - Кметът незабавно се сети за случая, като съобщи, че към този момент всичко е наред. Станалият на 13 години Добромир е жив и здрав, а родителите му са си намерили работа. Жива и здрава е и 73-годишната баба Елена, изпратила писмото в бутилка по р. Марица. "

 Снимка: Старият мост
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР