Пуснаха движението по двете нови връзки на пътен възел "Плодовитово",

...
Пуснаха движението по двете нови връзки на пътен възел "Плодовитово",
Коментари Харесай

Пуснаха пътния възел между АМ Тракия и АМ Марица

Пуснаха придвижването по двете нови връзки на пътен възел "Плодовитово ", който свързва автомагистралите "Тракия " и "Марица ", оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Двете нови пътни връзки на пътен възел "Плодовитово " икономисват на пътуващите 40 км и най-малко 30 минути. Новите връзки обезпечават безвредни леви завои, твърдят от регоиналното ведомство.

Пътният възел свързва двете автомагистрали и повече от 6 общини. "Мисля, че ще са удовлетворени и зеленчукопроизводителите. Свързваме ги със зеленчукова борса ", сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Планира се такива отбивки за образуване на борси да има също и по автомагистралите "Струма " и "Марица ", с цел да може производителите да оферират своята стока на тях и да не са пострадали от построяването на автомагистралите, добави Нанков. Той посочи, че единствено за 45 дни е издигната новата връзка, която оказва помощ на връзките сред Пловдив и Стара Загора.

Според министъра, поради обжалвания на оценката за влияние върху околната среда планът се е забавил с повече от две години. "Ето за какво се вършат законови промени да има право единствено на едноинстанционно обжалване, с цел да не се губи ненужно време за реализация на по този начин нужни уреди ", изясни той. Имахме сложни процедури по отчуждаване. Получихме подпомагане от общините, с цел да издирим 24-мата наследници на парцел, част от които са в Германия, разясни министърът.

Инвестициите за този план са 1 млн. и 70 хил.лв. С построяването на двете пътни връзки на съществуващия пътен възел "Плодовитово " в посоките Бургас - Оризово /Плодовитово/ и Плодовитово /Оризово/ - София се обезпечава връзката на придвижването по Автомагистрала "Тракия " и Автомагистрала "Марица " от Бургас, Свиленград и София и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови, както и връзката с път II-66 Плодовитово - Чирпан - Стара Загора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР