Пуснаха Десислава Иванчева и Биляна Петрова от следствения арест, съобщи

...
Пуснаха Десислава Иванчева и Биляна Петрова от следствения арест, съобщи
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова са на свобода и ще празнуват у дома

Пуснаха Десислава Иванчева и Биляна Петрова от следствения арест, заяви Българска национална телевизия.

Двете бяха са откарани от полицията по домовете им, където ще останат под домакински арест.

Около час по-рано от следствения арест беше освободен и Петко Дюлгеров, който също бе съпроводен до дома му.

Припомняме, че на 19 декември състав на Специализирания углавен съд със арбитър Иво Хинов разпореди най-тежката мярка " задържане под стража " да бъде сменена с домакински арест.

Идеята беше да се приложи новата система с електронна гривна, само че се оказа, че системата към момента не е внедрена. Въпреки това мярката ще бъде изпълнена.

В първите почивни дни след Коледните празници се чака тримата обвинени да се върнат в правосъдната зала за ново разглеждане на мярката им след следващ митинг на спецпрокуратурата.

Припомняме, първа инстанция на съда към този момент два пъти отсъжда домакински арест като мярка за Иванчева и Петрова. В средата на ноември месец прокуратурата реагира стремително и апелира решението, а също по този начин стремително и още в същия ден Апелативният съд одобри митинга и до действително излизане от ареста на двете обвинени по този начин и не се стигна. Третият обвинеям Петко Дюлгеров бе освободен под домакински арест, само че по-късно бе върнат в ареста, откакто избухна абсурда с оспорваните способи на дейности на спецпрокуратурата и спецсъда.

Бързите дейности на обвиняването предизвикаха и инспекция от страна на Върховен касационен съд, който го дефинира като случаен случай на неправилна правосъдна процедура в работата на Специализирания апелативен углавен съд.

Припомняме, кметът на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева бе показно задържана в центъра на София на 17 април тази година. Действията на органите към ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което провокира вълна от отвращение по отношение на метода, по който тя е арестувана. Излязоха и изказвания на сподвижници на кметицата, че по нея не са открити следи от белязани пари с натривките.

Макар и да бе оповестено, че ще се ревизира дали при задържането на Иванчева е имало нередности, на процедура такава инспекция не бе разпоредена. На 21 април ръководителят на Комисията за нелегално добито имущество (КОНПИ) Пламен Георгиев съобщи, че карцерът на Иванчева е бил постоянен, както законът задължава.

През май месец Иванчева бе отстранена от служба, а Столичният общински съвет избра Румен Русев за изпълняващ длъжността областен кмет на " Младост ".

Друг скандал към ареста на Иванчева се разгоря на 1 август, когато тя бе заведена в болница, окована във вериги и на краката. Преди месец още веднъж около Иванчева и Петрова излязоха нескрито изискванията в следствения арест, като с нарочна позиция по въпроса излезе и националният омбудсман Мая Манолова.

На съвещанията досега свидетелски показания дадоха както предприемачът Александър Ваклин и брачната половинка му, по този начин и основният архитекст и актуалният кмет на столичния регион " Младост " Румен Русев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР