Пускат влак от Пловдив до Одрин от 1 юни. Официалният

...
Пускат влак от Пловдив до Одрин от 1 юни. Официалният
Коментари Харесай

Нов влак от Пловдив до Одрин за евтин пазар

Пускат трен от Пловдив до Одрин от 1 юни. Официалният представител от Генералната дирекция на турските държавни железници Весис Алчансу разгласи, че с Български държавни железници са постигнали съглашение за новата пътническа линия.

"Одрин приема всеки ден огромен брой гости от България. Смятаме, че тази услуга ще способства за стопанската система на града. Разписанието и цените на билетите на новата линия ще бъдат оповестени в идващите дни ", разгласи Алчансу, заяви турският вестник "Сабах "..

Композицията с три вагона ще пътува в събота и неделя, а по разписание пътуването ще лишава малко над 4 часа. Заради евтината лира пловдивчани всеобщо отскачат до турския град да пазарят. В момента една турска лира се купува за 30 стотинки. Макар че, поради последното поевтиняване на лирата, търговците в Турция подвигнаха леко цените, отново е на сметка да се пазари в Одрин.

Експерти по сигурността обаче незабавно съзряха слабото място на този трен, като настояват, че има заплаха влаковата комбинация да се трансформира в главен канал за трафик на незаконни мигранти от Турция към България, а от тук и към Западна Европа.

Експресът Истанбул-София сега е единствената пътническа железопътна линия сред България и Турция.

Междувременно БДЖ се пробва да модернизира преносимия си състав. Мениджърският екип на БДЖ провежда в края на март социална консултация по плана за закупуване на нови влакове. Процедурата бе прекъсната публично в средата на януари, като тогава управлението разгласи, че ще концентрира напъните си върху ремонта на наличния преносим състав и може да се стигне даже до наемане на подобен. Министър Росен Желязков съобщи, че поръчката е тотално сбъркана от предходното управление – изпълнителният шеф Владимир Владимиров, ръководителят на Борда Велик Занчев, и Филип Алексиев.

Според проектите на транспортното министерство и управлението на БДЖ до края на годината ще бъде оповестена процедурата за закупуване на нов преносим състав на стойност 100 млн. лева Той ще се употребява по линиите София-Варна и София-Бургас. Средствата ще дойдат от финансовия трансфер от бюджета, а първите съставни елементи на новия преносим състав ще дойдат до 2021 г
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР