Пускат 30 нови газови автобуса в София. В навечерието на

...
Пускат 30 нови газови автобуса в София. В навечерието на
Коментари Харесай

София с 30 нови автобуса

Пускат 30 нови газови рейса в София. „ В навечерието на Нова година, безусловно няколко дни преди да стартира годината, пускаме следващия брой нови рейсове. Това са 30 нови рейса, които ще тръгнат по линия 111, най-дългата линия в София. Ще подменим напълно старите рейсове по тази линия “, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Инвестицията е 23 млн. лева Новите возила дават отговор на високия екостандарт Евро 6. Те са нископодови, килиматизирани, с видеонаблюдение, безвъзмезден интернет и опция за зареждане на телефони.
 Снимка: Юлиан Тодоров  Снимка: Юлиан Тодоров  Снимка: Юлиан Тодоров  Снимка: Юлиан Тодоров
„ Ще продължим с подмяната на рейсовете в цяла София. Това е част от цялостната ни стратегия за рационализация на градския превоз с нови екологични рейсове “, уточни Фандъкова.

Тя посочи че още 102 нови рейса, ще бъдат пуснати до края на 2019 година Така следващата година 90% от рейсовете на линия в градския превоз ще бъдат напълно сменени. Става дума за изцяло възобновяване с екологичен градски превоз, рейсове на природен газ.

„ Това е значима мярка в битката за по-чист въздух в града. Надяваме се повече хора да употребяват публичния превоз “, акцентира кметът. „ Планираме повишаване на заплащането на водачите “, заяви Фандъкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР