Пускането на газопровода Северен поток 2 в момента не стои

...
Пускането на газопровода Северен поток 2 в момента не стои
Коментари Харесай

В Берлин призив за пускане на Северен поток 2. Кабинетът: Не е в дневния ни ред

Пускането на газопровода " Северен поток 2 " сега не стои в дневния ред на немското държавно управление, съобщи в петък на брифинг представителят на кабинета Волфганг Бюхнер, откакто по-рано денем заместник-председателят на Свободната демократична партия и зам-шеф на Народното събрание Волфганг Кубицки прикани да такива дейности поради тежката обстановка в енергоснабдяването в страната, съобщи ТАСС.

" Спряхме процеса по сертификацията на " Северен поток " по понятни аргументи и възобновяването на плана не е на дневен ред, съобщи Бюхнер и напомни думите на немския канцлер Олаф Шолц, че сега са налице задоволително мощности, с цел да може Руси яда си извършва договорните отговорности.

Министерството на стопанската система на Германия назова Русия " обезсърчителен снабдител ", а финансовото ведомство назова предлагането на Кубицки " неправилно и подозрително ".

Според представителя на Свободната демократична партия обаче стартирането на " Северен поток 2 " е належащо, с цел да " не се постанова хората да мръзнат през зимата и с цел да не пострада съществено индустрията ни ".

Коментарите му провокираха остра реакция от страна на Киев, където външният министър Дмитрий Кулеба съобщи, че " пристрастяването към съветския газ убива ".

Газопроводът е приключен, само че в края на февруари Берлин отхвърли да позволи стартирането му в употреба в отговор на съветската инвазия в Украйна.

Кубицки, член на Свободните демократи (СвДП) на финансовия министър Кристиан Линднер, прикани за активиране на газопровода " допустимо най-скоро ", с цел да се изпълнят газовите складове преди зимата.

Той съобщи, че " няма рационална причина да не се отвори " Северен поток 2 ", защото Германия към този момент получава газ по по-стария газопровод " Северен поток " от Русия към Германия.

Получаването на " газ от " Северен поток 2 " не е по-неморално, в сравнение с от " Северен поток 1 ". Това е просто друга тръба ", споделя той.

Кубицки съобщи, че откриването на " Северен поток 2 " ще ревизира дали съветският президент Владимир Путин е подготвен да усили доставките на газ за Германия. Миналия месец съветският водач съобщи: " Все още имаме един подготвен маршрут - това е " Северен поток 2 ". Можем да го пуснем в употреба. "

Няколко членове на партията разкритикуваха думите му. " Северен поток 2 " е мъртъв ", съобщи съпартийката му Мари-Агнес Щрак Цимерман,която ръководи комисията по защита в Бундестага.

От 27 юли " Газпром " покрива едвам 20 на 100 от потенциала на " Северен поток ", обяснявайки това със забавеното връщане на газова турбина, нужна за плановия ремонт на оборудването, само че съгласно немски и европейски чиновници е политически стимулиран.

Междувременно компанията " Сименс Енерджи " (Siemens Energy), чието произвеждане е въпросната турбина и е виновна за документите по доставката ѝ в Русия, което " Газпром " отхвърля с претекстове, че западните наказания вършат това невероятно, предложи на смешка основаването на плейлиста, отдадена на машината. В Tweeter компанията разгласява нейна фотография и написа: " Нашата популярна турбина все по този начин не е там, където би трябвало да бъде. Стои самотна на наша площадка в Мюлхайм. Дайте да ѝ създадем услуга на бедничката и да създадем плейлиста в Spotify ", приканва сдружението и предлага да се стартира с песента So Lonely.

На 3 август немският канцлер Олаф Шолц отиде в Мюлхайм на Рур да види турбината и съобщи, че тя е подготвена за стартиране в употреба и Германия когато и да е може да я прати в Русия, от която се желае само да изплати митническите и транспортни документи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР