Пушенето в колата вече няма да бъде позволено в Германия,

...
Пушенето в колата вече няма да бъде позволено в Германия,
Коментари Харесай

Германският здравен министър планира да въведе забрана за пушене в коли с деца

Пушенето в колата към този момент няма да бъде разрешено в Германия, в случай че в нея има деца или бременни дами, заяви ДПА, като се базира на немското министерство на опазването на здравето.

Забраната, за която федералните провинции упорстват отдавна, е планувана в законопроект за изменение на Закона за отбрана на непушачите. ДПА се е срещнала със наличието на текста, откакто медийната група " Редакционснецверк Дойчланд " заяви за него. 

Законопроектът, импортиран на министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах, към момента би трябвало да бъде координиран с други министерства, преди да бъде показан в Народното събрание.

Той планува възбраната за пушене, която към този момент е въведена в градския превоз, да бъде приложена и " в затворени транспортни средства при наличието на малолетни или на бременни дами ".

През 2019 година някои немски провинции към този момент започнаха сходни ограничения, като при положение на нарушаване се постановат санкции до 3000 евро.

През март предходната година Бундесратът, горната камара на немския парламент, реши да внесе подобаващ законопроект в долната камара, Бундестага.

Правителството на провинция Долна Саксония аргументира подхванатите от него ограничения с данни на Германския център за проучване на рака, съгласно които концентрацията на тютюн в колите може да бъде пет пъти " по-висока от тази в приблизително задимено заведение ".

При децата и младежите това може да докара до увреждане на белите дробове, както и до респираторни болести и инфекции на междинното ухо. 

Лаутербах желае да разшири обсега на настоящите забрани за пушене, тъй че те да важат също за електронните цигари и продуктите от канабис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР