Пушенето на марихуана на улицата в квартала на червените фенери

...
Пушенето на марихуана на улицата в квартала на червените фенери
Коментари Харесай

Амстердам забранява пушенето на марихуана на улицата

Пушенето на марихуана на улицата в квартала на алените фенери в Амстердам ще бъде нелегално съгласно нови градски разпореждания, оповестява Би Би Си.

Те влизат в действие от средата на май и имат за цел да подобрят изискванията за живот на жителите, които от дълго време се оплакват от напора на туристите.

Секс служащите също ще би трябвало да затворят заведенията си в 3 сутринта, написа английската медия.

Според локалната преса съвсем всички общински съветници в Амстердам са подкрепили предприемането на дейности за понижаване на неудобствата за жителите в квартала, който е прочут с многочислените витрини на проститутки и е един от най-посещаваните от туристите.

Градският съвет също по този начин разгласи в четвъртък, че заведенията за хранене и питейните заведения ще би трябвало да затварят не по-късно от 2 сутринта в петък и събота. Нови гости няма да се позволяват в остарелия градски квартал след 1 сутринта.

В момента продажбата на алкохол от магазини и кафенета в квартала на алените фенери е противозаконна от четвъртък до неделя след 16 часа. Сега съветът ще изиска от продавачите изцяло да отстранен алкохола от витрините си в този часови пояс или да ги скрият от погледите на минувачите.

Консумацията на алкохол в множеството публични места в Амстердам е неразрешена.

Нидерландската столица притегля милиони туристи със своите кафенета за канабис, само че и че злоупотребата с опиати и алкохол покачва равнището на престъпността.

Съгласно настоящите закони в Нидерландия притежаването, производството или търговията с опиати е престъпно закононарушение. Въпреки това нидерландците имат " политика на приемливост ", която разрешава на кафенетата да продават канабис при строги условия. Едно от тях е кафенетата да не основават неудобства, припомня Би Би Си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР