Пулмолог обяви какво трябва да предприемат управляващите спрямо мерките срещу

...
Пулмолог обяви какво трябва да предприемат управляващите спрямо мерките срещу
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Каквито и да са мерките, не ги спазваме

Пулмолог разгласи какво би трябвало да подхващат ръководещите по отношение на ограниченията против ковид.

В България каквито и да са ограниченията: и лесни, и сложни - не ги съблюдаваме. Трябва да въведем надзор. Ако зависи от мен - бих направил всичко допустимо да убедя хората да ги съблюдават, тъй като тази неустановеност вреди на всичко и на душeвността, и на бизнеса. Това съобщи в ефира на Нова телевизия пулмологът и народен представител от Демократична България доктор Александър Семидчиев.

По думите му е имало градивна полемика през вчерашния ден в Комисията по опазване на здравето в Народно събрание за зеления документ. " Депутатите са високорискови, те пътуват доста и се срещат с доста хора, по тази причина би трябвало да има такова условие и да създадем работата в Народно събрание минимално рискова ", сподели още той.

" Когато боледуваме шансът да развием автоимунни болести е 30 пъти по-голям. Защото се излага организмът на доста повече тласъци за това, а когато се имунизираме белтъкът е един и няма такава заплаха ", посочи още лекарят.

" Има национални цели, които би трябвало да се следват. Малко би трябвало да е политиката в опазването на здравето ", счита пулмологът.

Само карантинираните и разболелите се ще имат право да вземат участие в съвещанията в Народно събрание, в случай че нямат зелен документ. Гласувахме да няма спомагателни права за неимунизираните, това е техен персонален избор, добави доктор Симидчиев. По думите му изискванията за влизане в Народно събрание са имунизация, преболедуване, антитела и негативен PCR тест.

" Броят на случаите демонстрира какво ни следва. Това към момента не е Омикрон, а Делта. Имаме 4 на 100 смъртност. Все още не сме имали опцията Омикрон да стане преобладаващ в България ", добави той и акцентира, че в този момент има опашки пред имунизационните пунктове каквито не е виждал. " Трябва време на самата имунизация, с цел да развием имунитет ", добави той, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР