Пукнатини, откъртен бетон и ръждясала арматура – за опасен мост

...
Пукнатини, откъртен бетон и ръждясала арматура – за опасен мост
Коментари Харесай

Опасни мостове в Кресненското дефиле по пътя към Гърция

Пукнатини, откъртен бетон и ръждясала арматура – за рисков мост в правата сред Симитли и Кресненското дефиле алармират от Асоциацията на потърпевшите при произшествия. Опасението е, че целостта на моста е компрометирана и има напълно действителна заплаха той да се срути, изключително на фона на това, че регионът към дефилето е мощно земетръсен. Отсечката е една от най-натоварените в страната, изключително лятото по пътя към Гърция.

По думите на Владимир Тодоров от Българска асоциация на потърпевши при произшествия тези мостове не са ремонтирани от над 20 години. „ Те са в окаяно положение, има доста проблеми по тях – с носещите структури, с колоните и предпазните системи ”, сподели още специалистът пред Нователевизия.

„ В момента положението на оборудванията не е чак толкоз сериозно, с цел да паднат, само че в случай че има земетресение и някои форсмажорни геоложки процеси, ние не можем да дадем гаранция на оборудванията. Като цяло ние ги поддържаме, само че в действителност се нуждаят от незабавен ремонт всички оборудване в региона на Кресненското дефиле ”, съобщи шефът на ОПУ- Благоевград Иван Кунев. Той увери, че са съответния мост има направен план и ще бъде построен дънен предел и саниране на структурата. По думите му са нужни съществени поправки на мостовете в региона, които ще затворят придвижването в дефилето.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР