Пуканките са една от най-предпочитаните закуски в света. Няма как

...
Пуканките са една от най-предпочитаните закуски в света. Няма как
Коментари Харесай

Полезна или вредна храна са пуканките

Пуканките са една от най-предпочитаните закуски в света. Няма по какъв начин изцяло да се насладим на кино лентата в киното без една огромна порция. Или пък да организираме детско празненство, в което да не е включено обичаното лакомство.
 Царевицата и нещата, които се случват с тялото, когато я консумираме постоянно
Какво се случва с тялото, когато ядем царевица

И има ли нежелани странични резултати

Но когато става дума за питателните преимущества на пуканките, мненията са много спорни. Някои експерти по храните, настояват, че това е здравословна храна. Други считат, че е прекомерно богата на въглехидрати, мазна и солена.

И с цел да отстранен подозренията, от профилирания за храни уебсайт вземат решение да прегледат въпроса, допитвайки се до мнението на специалисти и диетолози.
 Снимка 637430

Пуканките имат висока централизация на потребните за здравето. А те са основна част от уравновесеното хранене, защото предотвратяват скоковете на кръвната захар и предизвикват здравословната флора от положителни бактерии в червата.

Предимство на пуканките е и високата централизация на. Тези микроелементи имат мощни антиоксидантни свойства, които оказват помощ за понижаване на риска от хронични болести.

Пуканките са и нискокалорична храна, въпреки съществуването на въглехидрати. Съдържат шест грама въглехидрати на порция и единствено един грам протеини.
 Снимка 637427

Сами по себе си пуканките могат да се смятат за здравословна храна. Проблемът в действителност е в добавените масло, сол, карамел или шоколад - нещо, което доста трансформира макронутриентите.

Най-големият проблеми, свързани с хранителниата стойност на пуканките, е. Лесно е да бъдат пресолени, заради оскъдния си натурален усет. А нарасналият банкет на натрий може да докара до високо кръвно налягане, сърдечни болести и даже до инсулт.

Затова, в случай че желаеме да ядем здравословни пуканки, би трябвало да ги одобряваме в колкото се може по-чист тип. И общо взето да стоим надалеч от тези, които се оферират в киносалоните, да вземем за пример.
 Пицата, пуканките и химикалите, които остават в тялото ни цялостен живот
Химикалите, които носим в тялото си с години

Почти всеки от нас ги има

И най-хубавият вид е да приготвим сами пуканките, като обърнем особено внимание на метода, по който ги подправяме. Вместо да разчитаме на разтопеното масло и доста сол, по-разумно е да заложим на други подправки. Риган, счукан червен пипер и чесън или лук на прахуляк, са сполучлив вид. Някои експерти предлагат и използването на хранителна квас - с която може просто да поръсим пуканките при приготвянето им.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР