Публицистът и философ Тони Николов коментира демонтажа на Паметника на

...
Публицистът и философ Тони Николов коментира демонтажа на Паметника на
Коментари Харесай

Философ: Паметникът на Съветската армия няма чертежи, няма правно основание да съществува

Публицистът и мъдрец Тони Николов разяснява демонтажа на Паметника на Съветската войска пред Нова нюз. 

“Има някакъв знак в това че годината, която стартира много безнадеждно, в края ѝ всичко се позволи като през някакво знамение – и за сформиране на постоянно държавно управление, и за демонтажа на Паметника на Съветската войска. Дълги години съм проучвал и знам, че няма даже чертежи за този паметник - има нещо, което съществува, само че няма правно съображение ”, уточни той.

Той посочи, че мемориалите на Христо Ботев и на Васил Левски не са на основни места в българската столица – „ нито против Народното събрание е техен монумент, нито мемориалът в Княжеската градина, който беше отбраняван, е техен ”, изясни Николов.

Важните думи за 2023 година, съгласно него, са „ война ” и „ вяра ”. Философът направи прилика с романа на Ремарк – „ На Западния фронт нищо ново ” и окопите от двете страни, визирайки военните спорове на Русия в Украйна и в Ивицата Газа.

В коментар за думите на отминаващата година Николов сподели, че неналичието на достоверност е чувството, че нещо се прекъсва от корен. „ Автентичността е тази, която липсва. Виждаме подмяната на всяка крачка ”, добави Тони Николов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР