, публикувано днес, съдържа преглед на отношението на европейците към

...
, публикувано днес, съдържа преглед на отношението на европейците към
Коментари Харесай

Евробарометър: едва половината европейци знаят, че антибиотиците не са ефективни срещу вируси

, оповестено през днешния ден, съдържа обзор на отношението на европейците към антибиотиците.

В навечерието на Европейския ден на осведомеността по отношение на антибиотиците, изследването на антимикробната устойчивост сподели, че 23 % от респондентите са вземали антибиотици през последната година, което е най-ниската цифра от 2009 година насам. Това ясно демонстрира, че напъните за информиране на жителите по отношение на рисковете от прекомерната приложимост на антибиотици се отплащат. Но е нужна още доста работа. Според изследването към момента огромна част от европейците са вземали антибиотик без съображение (т.е. за вирусни инфекции или единствено симптоматично)

Антимикробната устойчивост (АМР) съставлява един от най-големите опасности за здравето на индивида и една от , открити от Европейския орган за подготвеност и реакция при изключителни здравни обстановки към Комисията (), които изискват ограничения за съгласуваност на нивото на Европейски Съюз. 

Нови данни, оповестени през днешния ден от  (ECDC), демонстрират, че в целия Европейски съюз, Исландия и Норвегия всяка година от резистентни на антибиотици инфекции умират над 35 000 души. Тези инфекции водят до  разходи за опазване на здравето и загуба на продуктивност в Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР