Публикуването на есемес комуникация е унизително за правовия ред в

...
Публикуването на есемес комуникация е унизително за правовия ред в
Коментари Харесай

Вигенин: Публикуването на есемес комуникация е унизително за правовия ред

Публикуването на есемес връзка е унизително за правовия ред в страната. Това мнение изрази пред Би Ти Ви депутатът от Българска социалистическа партия и някогашен външен министър Кристиан Вигенин.
Той разяснява оповестените от прокуратурата извадки от чатове сред предприемача Пламен Бобоков, секретаря на президента Пламен Узунов, а през днешния ден - и със събеседник, означен в телефона на Бобоков като " Prezident - Rumen Radev ". Преди това укриващият се от правораздаването в Дубай Васил Божков пък разгласява извадки от свои диалози, за които твърди, че са с финансовия министър и премиера.

Според Вигенин публикуването на връзка се е трансформирало в " съревнование сред Иван Гешев и Васил Божков кой по-интересен чат ще извади ". По думите му изнесеното от прокуратурата явно цели опит за офанзива против президента и е унизително и за двете институции - и прокуратурата, и президентството. Той прикани прокуратурата да разгласява не извадки, а всичко, само че едвам откакто е подготвена с обвиняването. Засега информацията се изнася извадково в границите на следствие за подозирана търговия с въздействие, по което няма упрекнати.

" Прокуратурата явно взе участие с огромно предпочитание и възторг в тази офанзива против президента. Трябва да има повече почитание и към институцията, която самичък представляваш ", обърна се Вигенин към Гешев.

Като някогашен външен министър Вигенин разяснява и лобирането на Бобоков посредством президентския секретар Пламен Узунов при определянето на дипломат в Нигерия, където Бобоков има бизнес. Вигенин изясни, че назначенията стават по избрани процедури и няма нищо укоримо в това на предприемач с огромен бизнес да не му е безразлично кой ще съставлява ползите на страната. Вигенин подсети, че по доста въпроси администрацията се допитва до бизнеса преди да вземе избрани решения и даде образец с мярката 60:40, поправена по гледище на работодателските организации на 80:20. " Това търговия с въздействие ли е?! " попита риторично той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР