Публикуването на данни за обществените поръчки, позволява по-добър контрол при

...
Публикуването на данни за обществените поръчки, позволява по-добър контрол при
Коментари Харесай

Геновски: Отварянето на данните за обществените поръчки подпомага бизнес с пазарен дял 60 млрд.евро

Публикуването на данни за публичните поръчки, разрешава по-добър надзор при потреблението на обществени средства и отваря нови бизнес благоприятни условия. Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски при откриването на конференция „ Движеща мощ на данните за публичните поръчки за бизнеса и политиката на Европейски Съюз ". Събитието се организира в Брюксел от Службата за изявления на Европейския съюз под егидата на Българското председателство.

Пазарът на отворени данни в Европейския съюз е към 60 милиарда евро, като размерът за секторите превоз, осведомителни технологии, известия и търговия е над 16,6 милиарда евро, сподели още заместник-министърът. По думите му, бизнесът в редица промишлености употребява от ден на ден данни като основа за стратегическо обмисляне, взимане на управнически решения и премерване на бизнес достижения. Научно-изследователската общественост разчита на данните за възстановяване на своите научни резултати.

В изявлението си Димитър Геновски уточни още, че съществуването на надеждни и точни данни за публичните поръчки, както на национално, по този начин и на европейско равнище, подтиква стопанската система и трансграничната търговия. Отвореният достъп до тази информация е значима причина, както за развиването на единния пазар, по този начин и на комерсиалните връзки на Европейския съюз с други страни и райони, сподели в умозаключение заместник-министър Геновски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР