Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №1 на седмицата: Не е просто къщата в Барселона – друго е по-зле

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 125 000 ваши прочитания в Actualno.com.
 
Помните ли за какво започнаха против Бойко Борисов и Иван Гешев? Избухването на такова неодобрение в никакъв случай не може да бъде разказано единствено с една причина, само че несъмнено главната е елементарна – корупция.
Периодично в България стават кавги, свързани с властта. Нямам желание тук да им върша броене, само че има един фрапантен образец, който сякаш избухна, само че в действителност си остана там, някъде откъм гърба.
Става въпрос за първия запис с глас, наподобяващ на този на Бойко Борисов, който изтече в общественото пространство. Използвам формулировката " наподобяващ ", тъй като никоя публична и виновна за такива неща българска институция по този начин и не направи разбор и не сподели министър председателят ли е или не е. Според, записът е достоверен - тя го сподели с изказване, че е дала аудиото за разбор на американска лаборатория, работеща с ФБР и американското правосъдно министерство.
Йончева приказва още на 24 юли! Сега сме 5 октомври. Българската прокуратура не приказва. А в този запис има надалеч по-важни изказвания от другояче, да употребявам иронично думичката " радостни ", приказки по адрес на Цвета Караянчева и умствените ѝ качества. И към този момент малко хора си спомнят какви. Който не помни,!
Сега – за такива думи, изречени от длъжностно лице, е време да разгърнем Наказателния кодекс:
Чл. 282, алинея 1: Длъжностно лице, което наруши или не извърши служебните си отговорности, или надвиши властта или правата си за да набави за себе си или за другиго полза или да аргументи другиму щета и от това могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия, се санкционира с отнемане от независимост до 5 години, като съдът може да постанови и отнемане от право да заема избрана държавна и социална служба (по член 37, алинея 1, т. 6).
Чл. 282, алинея 2: Ако от действието са настъпили обилни нездравословни последствия или е осъществено от лице, което заема отговорно служебно състояние, наказването е отнемане от независимост от 1 до 8 години, като съдът може да постанови и отнемане от правото по член 37, алинея 1, точка 6.
Чл. 282, алинея 3: За изключително тежки случаи по миналата алинея наказването е отнемане от независимост от 3 до 10 години, като съдът постановява и отнемане от право по член 37, алинея 1, точка 6. 
За разлика от прословутата, където има доста неясноти, тънки моменти, доста работа за доказване и никаква ясно забележима директна връзка с Борисов, то в тази ситуация с този запис има доста повече и то непосредствено. Въпрос на предпочитание е да се удостовери от оторизиран български орган т.е. прокуратурата дали записът е достоверен и към този момент оттук-насетне да стартира работа по събиране на доказателства, годни за съда съгласно българското законодателство – тъй като в България не всеки запис, аудио или видео, може да е доказателство, даже да е безусловно достоверен.
Затова 87 дни си приказваме за оставка. Не за една – тъй като това просто към този момент не се търпи!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР