Публикация привлече вниманието на хиляди българи в социалната мрежа Фейсбук.

...
Публикация привлече вниманието на хиляди българи в социалната мрежа Фейсбук.
Коментари Харесай

Тази снимка на второкласника Ники втрещи всички българи, баща възкликна: Очите ми се пълнеха със сълзи през цялото време!

Публикация притегли вниманието на хиляди българи в обществената мрежа Facebook. Става въпрос за второкласник на име Ники, който в това студено време върви на учебно заведение по сандали и без яке. За видяното алармира татко на две деца, видя Sofia24.bg . Ето цялата обява на мъжа без редакторска интервенция:

" Това е Ники. Той е възпитаник във втори клас в сегрегирано учебно заведение в малко българско градче. Ники се оправя добре по математика - счита бързо, само че пък написа много мъчно цифрите (за възрастта си). Ники седи на последния чин - самичък. Ники е ухилен, палав и като че ли удовлетворен от ситуацията си.

Първото нещо, което ми извади очите при влизане в класната стая, бяха оголените крайници на Ники. Може би тъй като съм татко на две деца? Може би тъй като съм ходил с галоши, скъсани обувки… на учебно заведение и съм стоял с часове с мокри крайници - до момента в който се прибера у дома. Но в никакъв случай не съм ходил на учебно заведение със сандали и къси (очевидно малки) чорапи при започване на зимата. Времето през днешния ден бе дъждовно. Ники няма и зимно яке. Той нямаше никакво яке. Но Ники е на учебно заведение всеки ден - думи на директорката. И е зает.

Очите ми се пълнеха от самото начало, само че се овладявах и си търках очите, все едно нещо ми е влезнало - има деца, учители…, въпреки всичко. А си бършех сълзите, скрито, да не разбере никой. И отново му гледах краката. После го питах нещо… и си потеглих. Излязох от класната му стая. А той все по този начин щастливо играеше и смяташе с връстниците си.

Не, няма да кажа къде живее Ники и кое е учебното заведение. Ако се огледаме и спрем за момент, ще забележим хилядите деца, които пропущаме, тъй като сме привикнали - те са такива, те не желаят, при тях е по този начин и така нататък

Ники ще има топли обувки, яке, шапка и чорапи. Но не всяко дете като него ще има.

Днес преоткрих за следващ път за какво обичам работата си (това е смисъл на живот по-скоро) и има голям смисъл от това, което вършим със стотици съидейници. Даже тук не желая да разясня следващият шарлатанин, който желае да изтрие тъкмо деца като Ники от просветителната ни система - като с гумичка молив. Но Ники е България и нейното бъдеще! Докато ме има, ще се боря тези деца да са забележими, само че и да доживеят правдивост.

Olga Ninova-Trayanova, благодаря ти, че ме направи част от този (емоционален житейски) JUMP Math урок ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР