Публикация на младо момиче в социалната мрежа Facebook твърди, че

...
Публикация на младо момиче в социалната мрежа Facebook твърди, че
Коментари Харесай

Сигнал: Поставили ли са лекари диагноза коронавирус на алергия и без проведен тест?

Публикация на младо момиче в обществената мрежа Фейсбук твърди, че след обзор при доктор и без нейно познание в амбулаторния лист е била записана диагноза COVID-19. PCR тест обаче по този начин и не е бил изработен.
Ето какво споделя Зорница Алексиева:
“Отидох в болничното заведение “Медика Русе ” на 28 юни, тъй като имам алергия от цъфтящите липи, която се беше влошила, и ми се беше надуло гърлото, поради което имах и затруднено дишане. Преди да отида си мерих температурата, която беше 36.6 градуса. Когато отидох, ми мериха температурата и ме попитаха дали ще лежа в болничното заведение.
Естествено, отхвърлих. Заявиха ми, че би трябвало единствено да подпиша амбулаторния си лист и да се прибирам. Ако искам да ми бъде изработен тест, би трябвало да лежа 10 дни в болничното заведение. Понеже не бях в положение да чета нещата в амбулаторния лист, а придружителят ми не бе позволен вътре, подписах небрежно и си потеглих. Вкъщи видях, че имам диагноза COVID-19 без изработен тест. Направих си тест в лаборатория на идващия ден, който беше негативен. Искам всички да схванат по какъв начин тъкмо се слагат диагнози и за какво случаите на COVID-19 се усилват с всеки минал ден! ”
Автентичността на данните в амбулаторния лист обаче също провокира подозрения в други консуматори.
В амбулаторния лист обаче прави усещане и номерът на поставената диагноза - МКБ U07.1. Справка в Националния център по публично здраве демонстрира, че в действителност това са действителни кодове, въведени от Световната здравна организация за отчитане на COVID-19.
Ето и какво написа:
Използвайте този код, когато COVID-19 е доказан посредством лабораторно проучване, без значение от тежестта на клиничните признаци или признаци. При нужда от идентифициране на пневмония или други прояви, използвайте спомагателен код.
Не включва:
коронавирусна зараза, неуточнена локализация (B34.2)
ковид като причина за заболявания, класифицирани другаде (B97.2)
Тежък изострен респираторен синдром [SARS], неизяснен (U04.9)
Впоследствие в изявление пред Фрогнюз, тя споделя повече детайлности за случая.
" Имам алергия. Това е всяка година през тези месеци. Пия и хапчета - ксизал. В този ден бях изпила 2, а е възможно да се приема по една таблетка. След това гърлото ми се поду и отидох в незабавното с хапчетата. Обясних обстановката, само че ми обявиха, че признаците нямат общо с медикамента. Можех да им покажа листовката, в която са записани страничните резултати. Същите са. Предозирането с хапчета обаче нямало нищо общо със признаците ", споделя тя.
" Питаха ме къде работя, от какъв брой време съм по този начин. Невъзможно било положението ми да е такова от половин час, както им споделих. Записаха седмица. Записаха също, че имам и кашлица. Такава нямах. Преслушаха ме за хрипове, мериха ми температурата. Преди да отида в Спешното поделение я мерих, само че беше в нормите. В кабинета ми споделиха, че имам. Прибрах се и ревизирах отново - два живачни термометъра демонстрираха 36.6 градуса.
Попитаха ме дали ще лежа в болничното заведение, с цел да ми създадат проучвания. Изявих предпочитание, само че ми споделиха, че ще би трябвало да остана 10 дни. Тогава отхвърлих. Реших, че ще се тествам в лаборатория. Заявиха ми, че държанието ми било безконтролно и ще звъннат на РЗИ. Това, че имам алергия и не ми бе оказана помощ, може би е по-малко безконтролно, не знам, показва още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР