Публикациите в медиите за 55-дневно бебе с КОВИД-19, оставено 10

...
Публикациите в медиите за 55-дневно бебе с КОВИД-19, оставено 10
Коментари Харесай

Майката на бебе с COVID-19: Тиражират се неистини без мое знание, извинявам се на УМБАЛ „Свети Георги“


Публикациите в медиите за „ 55-дневно бебе с КОВИД-19, оставено 10 часа без обзор и лекуване, заключено с майка та “, не дават отговор на истината. Това съобщи от болничната си стая на Клиниката по инфекциозни заболявания на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД-Пловдив през днешния ден самата майка Венета Гайтанджиева. За изявленията научила едвам в събота.

„ Искам да се извиня на УМБАЛ „ Свети Георги “! Без мое познание в медийното пространство се тиражират изопачени обстоятелства, които непосредствено упрекват лекарите от болничното заведение в несъществуваща виновност. Видях през вчерашния ден какво написа за нашия случай и се ужасих “, показа през сълзи майка та на Мая, която през днешния ден навършва 2 месеца. Дъщеричката ми е с позитивен тест за ковид , само че е добре, сподели Венета Гайтанджиева от Ямбол.

Тя описа, че в сряда, 18 ноември 2020 година, персоналната лекарка на бебе то направила всичко допустимо да бъдат признати в УМБАЛ „ Свети Георги “-Пловдив, тъй като в болница в Стара Загора не било допустимо. В четвъртък към 13 часа с кола за спешна помощ пристигнали в Клиниката по инфекциозни заболявания на УМБАЛ „ Свети Георги “-Пловдив.

„ Веднага бяхме настанени в стая, а не сме били оставени на улицата. Не е правилно, че с бебе то сме били заключени “, безапелационна е Венета Гайтанджиева. Дъщеричката й не е имала температура. „ Включиха й системи по-късно, само че никога не са били 10 часа. Детето ми не беше в тежко положение. Просто в действителност трябваше да изчакаме, тъй като целият личен състав беше ангажиран очевидно с доста съществени случаи “, описа майка та. Тя е безапелационна, че „ нито е викала, нито е блъскала по вратата на стаята “. „ Нямаше причина, детето не беше с температура “, изясни майка та, която с бебе то по-късно е била настанена в независима стая.

Междувременно Венета Гайтанджиева се чула по телефона със сестра си. Осведомила я, с цел да не се тормози. „ Приятелка на сестра ми е публицист, схванала е за моя случай и пуснала пост в обществените мрежи. Фактите в него са украсени, звучат трагично, само че не са правилни. Вероятно е желала да помогне. Като резултат обаче се е получило злепоставяне и обвинение на цяла болница “, съжалява за недоразумението Венета Гайтанджиева.

„ Истината е, че сме обградени от топло отношение и грижи. А лекарите и останалите чиновници работят непрекъснато. Виждам все едни и същи хора, облечени в скафандри. Сигурно дежурят по 2-3 смени без отмора “, счита Венета Гайтанджиева. Тя декларира, че не е разговаряла с представители на пациентски организации. Постът на журналистката бил заличен, само че информацията от него към този момент е била мултиплицирана от медии.

Венета Гайтанджиева увери, че не е подавала сигнал до Министерство на здравеопазването, както се твърди в изявления в медиите.

„ Детето е в приемливо положение, афебрилно, без прояви на дихателна непълнота, няма прояви на интоксикация. Получава нужното лекуване “, сподели доцент доктор Олиана Бойкинова от Клиника по инфекциозни заболявания в УМБАЛ „ Свети Георги “.

За следващ път управлението на лечебното заведение моли към всички медии да бъдат по-внимателни и внимателни при излъчването или потреблението на изказвания и материали от обществените мрежи, постоянно съдържащи директни нападки и извънредно отрицателни оценки към активността на лечебни заведения и работещите на първа линия с COVID-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР