Публикации в социалните медии може да струват милиони приходи от

...
Публикации в социалните медии може да струват милиони приходи от
Коментари Харесай

Моди на плаж: Как един скандал в X може да струва милиони на Малдивите

Публикации в обществените медии може да костват милиони доходи от туризъм на Малдивите, откакто разпалиха голям спор с Индия. 

" През последните два дни следим 40% спад на резервациите ", разяснява Анкит Чатурведи, вицепрезидент и световен началник на маркетинга в основаната в Индия компания за туристически програмен продукт Rategain.

" Повечето хора вършат резервации през уикендите и по тази причина спадът наподобява по-значителен, тъй като в идеалния случай резервациите би трябвало да са се нараснали ", изясни той пред CNBC.

На фона на известията, че хиляди индийски туристи са отменили пътуванията си до Малдивите, един от известните индийски уеб страници за резервации – EaseMyTrip, разгласи, че стопира резервациите на полети от Индия до Малдивите.

Някои туристически организации в Индия оповестяват, че анулират резервациите за Малдивите, почистват фотосите от уебсайтовете си и предлагат на пасажерите да отидат на индийския архипелаг Лакшадвип, Андаманските острови, Никобарските острови или Шри Ланка, съгласно The India Express.

Малдивските острови, ситуирани на към 340 благи на юг, са желаната дестинация за отмора от жители на Индия.

През 2023 година повече от един на всеки 10 идващи е бил от Индия, което я прави най-големият източник на приходи от туризъм, следван от Русия и Китай, съгласно статистиката за туризма на Малдивите. През първата седмица на януари Индия обаче е паднала на четвърто място по брой идващи гости.

Ако апелите за #БойкотМалдиви продължат, залогът може да е за милиони.

Публикациите, които дадоха началото на спора

Отливът от резервации за Малдивите стартира предходната седмица, когато в X (Twitter) се появиха изявления от профила на индийския министър председател Нарендра Моди.

На тях се вижда по какъв начин той се гмурка с шнорхел, почива си на плажа и беседва с гости на островната страна.

For those who wish to embrace the adventurer in them, Lakshadweep has to be on your list.

During my stay, I also tried snorkelling - what an exhilarating experience it was! pic.twitter.com/rikUTGlFN7
— Narendra Modi (@narendramodi) January 4, 2024 Потребителите в обществената мрежа бяха скандализирани, защото Малдивите изгубиха благоволението на Индия след избирането на новия президент Мохамед Муизу през 2023 година

Муизу водеше акция с политика " Индия вън " - за разлика от политиката " Индия преди всичко " на Малдивската демократическа партия.

Той също по този начин наруши дългогодишната традиция, като избра Китай за първото си публично държавно посещаване тази седмица, което се възприема като неуважение към Индия.
Министерството на външните работи на Индия не отговори на молбите на CNBC за коментар.

Според други обаче, поддръжниците на Малдивите, които са написали отрицателни мнения за способността на Индия да се конкурира с нейните курорти и гостолюбие, са сложили началото на дипломатическия скандал.

Според Reuters, заместник-министрите на Малдивите Малша Шариф, Мариам Шиуна и Абдула Махзум Маджид са отправили разнообразни обиди към премиера Моди в Х, наричайки го " смешник ", " терорист " и " марионетка на Израел ".

The recent remarks against foreign leaders and our close neighbours are unacceptable and do not reflect the official position of the Government of #Maldives.

We remain committed to fostering a positive and constructive dialogue with all our partners, especially our neighbours,…
— Moosa Zameer (@MoosaZameer) January 7, 2024 Министърът на външните работи на Малдивите Муса Замир се опита да дистанцира страната от мненията, като написа в X, че забележките " са неприемливи и не отразяват формалната позиция на държавното управление на Малдивите ".
Според организацията, трима чиновници са били отстранени от служба поради изявленията им в обществените мрежи през уикенда. Но все пак, вълнението се е засилило, наблягайки зависимостта на туристическата промишленост от геополитическите въпроси и продължаващия спор в Близкия изток.

Непреднамерен напън?

Като се има поради меркантилният темперамент на възмущението в обществените медии, Чатурведи сподели, че чака протестът да " премине бързо ".

Но един народен апел за пътешестване в страната ще има доста по-голяма трайна мощ, добавя той. Тенденциозни хаштагове, като #ExploreIndianIslands, се популяризират онлайн от елементарни туристи до боливудски звезди, като Акшай Кумар.

Чатурведи счита, че апелите за пътешестване в границите на Индия " ще продължат по-дълго - това е огромна стратегия на държавното управление ".

Програма, която евентуално ще има доста по-голям резултат за жителите на Индия,  отколкото безгрижните фотоси на Моди по плажовете на Малдивите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР