Публичните изявления на премиера Бойко Борисов винаги са изумявали –

...
Публичните изявления на премиера Бойко Борисов винаги са изумявали –
Коментари Харесай

ВИДЕО: Бойко Борисов и митрополит Гавриил убиват мозъчни клетки - за коронавируса и вярата

Публичните изказвания на премиера Бойко Борисов постоянно са изумявали – най-много с неналичието на поредно структурирана мисъл. За следващ път той не изневери на стила си – този път на тематика " вяра " и идните Великденски празници. Достойна компания обаче му правеше Ловешкия митрополит Гавриил. И цялостното усещане затвърди наученото за българщината измежду държавници и висши лица - пътят към Ада е застлан с положителни планове. Защото въпреки всичко нашата черква отстъпи крачка обратно от твърдоглавието си поради ковид - въпросът е стига ли тази крачка и опасенията, че не, са съществени!
В долното ВИДЕО дядо Гавриил с цялостна увереност изясни за какво коронавирусът не вирее там, където е православната черква и православната религия – преценете сами каква научна стойност имат доказателствата му и си припомнете от уроците по история какво са сторили болести като бубонната чума и " черната гибел ". Тогава също е имало черква, обществени мрежи е нямало, само че такива като дядо ви Гавриил е имало - по какъв начин не са спрели чумата с потир и нафора?

Следва обяснението на Бойко Борисов за какво Великден е " най-великият празник " – тук изумлението е цялостно и всеобхватно. Гледайте и немейте - " просто тия всичките неверници, дето викаха: " А по този начин "...!!!

За похлупак Борисов и дядо Гавриил безусловно разиграха сценката " положително ченге – неприятно ченге " на въпроси на репортера на БНР Елиница Маринова за какво по Цветница и Великден църквите в България няма да затворят, откакто да вземем за пример в Гърция и Италия няма да има служби с миряни и апелът е всеки да се моли от у дома. Според премиера, имало по 30-40 души, които не можело да преживеят без да идат на черква, а Ловешкият митрополит безусловно се развика на колежката от Националното радио, че не е божи човек - тъй като тя си разреши да му опонира. Сценката можете да видите в идващото видео - ех, времена, ех, Средновековие. А на този декор като един нечестивец се запитвам - като има по 30-40 души, които не могат без черква, има и най-малко по няколко пъти по толкоз, които не могат без парк, без планина, без разходка - те за какво си стоят у дома?!

Откровено казано като чух и видях всичко това, желаех да напиша толкоз доста, че не ми останаха думи да го изразя. Сега, съвсем денонощие по-късно, единствената мисъл ми е следната - ще има ли репортажи за телефонните измамници в утринните блокове? Извратена работа е човешкият мозък, в действителност...
п.п. А който поп ми споделя, че българите са по-религиозни от гърците, то той лъже в моите очи - грубо освен това. И за незнаещите - ето по какъв начин в Гърция ще работят църквите за Великден!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР