Публичната комуникация на партиите в коалицията напоследък сякаш съживи призрака

...
Публичната комуникация на партиите в коалицията напоследък сякаш съживи призрака
Коментари Харесай

Радев: Публичната комуникация на партиите съживи призрака на предсрочните парламентарни избори

Публичната връзка на партиите в обединението в последно време като че ли съживи призрака на предварителните парламентарни избори, макар че измененията в Министерския съвет бяха авансово планувани още преди 9 месеца. Въпреки съществуването на мощно сплояващи фактори в обединението и внушителната парламентарна поддръжка за ръководството, която постоянно надминаваше даже две трети от народните представители. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към представителите на ПГ на ГЕРБ-СДС, които пристигнаха за съвещания в президентската институция. Той уточни, че не инцидентно започва консултациите точно с тях като най-многочислена мощ в българския парламент и като пръв мандатоносител, който носи непосредствена отговорност за събитията, които предстоят.

" Конституционният законодател е планувал актуалните съвещания, с цел да подкрепи процеса на сформиране на държавно управление, с цел да се изяснят значими въпроси преди да пристъпим към връчването на първия изследователски мандат. За да станат ясни, доколкото може началните позиции и какъв в последна сметка би бил най-хубавият резултат за страната ", добави Румен Радев.

Според него значим въпрос са комплицираните връзки сред сътрудниците в обединението и това дали в обозримо бъдеще ще бъдат преодолени всички несъгласия. Как преценявате темпа на договарянията с вашите сътрудници? Готови ли сте за връчването на мандата или имате потребност от още време? Също по този начин считате ли при възможен неуспех на тези договаряния мандата за несбъднат или имате други варианти - търсене на друго парламентарно болшинство, търсене на други сътрудници за ръководство, или повторение на решението, което взехте преди девет месеца - присъединяване в ръководството с различен мандат, попита президентът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР