Птичият грипен вирус се пренася основно от свободно летящите диви

...
Птичият грипен вирус се пренася основно от свободно летящите диви
Коментари Харесай

Кунчев: Птичият грип не е пряко опасен за хората, но гответе добре пилетата и яйцата

Птичият грипен вирус се придвижва главно от свободно летящите диви птици. Това сподели основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.
Той посочи, че няма директна заплаха за хората , само че при подозрение за заразяване с вируса, хората би трябвало да се съветват с персоналния си доктор. Първоначално признаците са сходни на нормално грипно заболяване, разясни доктор Кунчев.
„ Заболяването няма по какъв начин да бъде разпознато от неспециалист. Ако обаче в анамнезата и разпита на пациента установим консумация на открити птици по време излет или лов, както и директен допир с животни с висока смъртност, тъй като птичият грипен вирус бързо поразява птиците и те стартират да измират, тогава може да се направи връзка и да се търси опция за характерно проучване в София, както и причинителят “, изясни той, представен от Фокус.
Д-р Ангел Кунчев сподели още, че птичите артикули са по-рискови и обработката както на пилешкото месо, по този начин и на яйцата са от огромно значение . Той поучава жителите да не употребяват недобре термично обработени артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР