Птичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните

...
Птичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните
Коментари Харесай

Някои тънкости при готвенето на птиче месо

Птичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, в сравнение с месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване спрямо телешко месо.

Когато си купувате замразено пиле или друга птица, размразете месото последователно, при температура не по-висока от 18 градуса. Избягвайте размразяването с топла вода, защото всички скъпи субстанции ще преминат във водата.

Ако се постанова да оскубете перата на птицата, направете го в посока, противоположна на естествения им растеж, като започнете от шията.

 Пълнена патица

Останалите дребни перца и пух би трябвало да бъдат опърлени, след което птицата се натърква с трици и се измива с топла и по-късно със студена вода.

Птицата се чисти от вътрешностите, като се разрязва коремчето. Гушката и хранопровода се чистят през отвора, изработен на врата. Отрязват се и опешните жлези на задната част на птицата.

 Патица с картофи

Главата, краката и краищата на крилцата се отрязват. Краката, главата, шията и дреболиите се употребяват за приготвянето на чорба. Ако се постанова да употребявате цялото пиле, то би трябвало да се обработи.

Това става на правилото на джобчетата. В долната част на коремчето се срязва кожата от двете страни и в тези сечения се подпъхват краищата на бутчетата, а разрезите се зашиват.

Големите пълнени птици се приготвят за печене по следния метод: пилето се поставя по тил, цялостни се, по-късно с пръчици с изострен край се събират краищата на разрязването, а с конец се стяга и се закрепва.

 птиче месо

Месото на дивите птици има характерна миризма и усет, по тази причина преди приложимост би трябвало да се маринова най-малко 2-3 часа в слаб разтвор на оцет с подправки като кориандър, канела, индийско орехче.

За да познаете младата птица, натиснете гръдната й кост. Тя е мека, елементарно потъва, а месото е жълтеникаво. Старата птица има твърда гръдна кост и сивкаво месо. Месото на птиците е вкусно и нежно, в случай че го натриете от вътрешната страна и извън с лимонен сок.

Печената гъска или патица се снабдяват с хрускава коричка, в случай че ги полеете със студена вода тъкмо преди края на печенето. Кожичката на пилето става златиста, в случай че авансово я намажете със сметана.

Преди да печете остаряла птица, първо я сварете до полуготово положение, по-късно я опечете цяла или нарязана на части, като авансово я панирате с галета и я намажете със сметана.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР