ПСВ Айндховен отново триумфира с Купата на Нидерландия, след като

...
ПСВ Айндховен отново триумфира с Купата на Нидерландия, след като
Коментари Харесай

Драма с дузпи донесе Купата на Нидерландия на ПСВ след нова победа над Аякс

ПСВ Айндховен още веднъж победи с Купата на Нидерландия, откакто във финала на „ Де Кайп “ победи огромния си противник Аякс с 4:3 след осъществяване на дузпи, като в постоянното време и продълженията резултатът беше 1:1.

По този метод „ филипсите “ завоюваха Купата за втори следващ и общо 11-и път в своята история, до момента в който амстердамци останаха със своите 20 трофея, които са рекордни за шампионата. Също по този начин това беше пета поредна победа за ПСВ против Аякс, като първата от тях пристигна точно в миналогодишния край за купата на страната, когато Айндховен завоюва с 2:1.

След като и двата отбора пропуснаха някои положителни положения да открият резултата, изглеждаше, че щяха да се отдръпват на почивката при нулево реми. Така се стигна до 42-рата минута, когато Стивън Бергвайн нахлу в наказателното поле и стреля, а Джарад Брантуейт отклони топката в личната си мрежа, което даде задатък на амстердамци. В 54-тата минута Андре Рамальо реши, че е възстановил равенството, само че се оказа, че е бил в засада. Все отново в 67-ата минута „ филипсите “ съумяха да изравнят посредством гол на резервата Торган Азар, който се възползва от асистенция на Шави Симонс. 

В остатъка от постоянното време двата отбора не съумяха да отбележат надвит гол и по тази причина се стигна до продължения. В тях обаче съвсем липсваха голови благоприятни условия, тъй че се наложи крайният победител да бъде избран с осъществяване на дузпи. При тях точни за ПСВ бяха Торган Азар, Ануар Ел-Гази и Фабио Силва, до момента в който с пропуски се регистрираха Рамальо (спасяване на Херонимо Рули) и Ибрахим Сангаре (удар в страничната греда). Междувременно, за Аякс се разписаха единствено Душан Тадич и Мика Годс, а Брайън Броби (удар над вратата), Юриен Тимбер (удар в напречната греда) и Едсон Алварес (спасяване на Жоел Дромел) направиха несполучливи опити. Така Купата на Нидерландия още веднъж отиде при Айндховен.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР