Психолозите казват, че любовта е отговорност. Любовта е и способност

...
Психолозите казват, че любовта е отговорност. Любовта е и способност
Коментари Харесай

Днешните майки са егоистки

Психолозите споделят, че любовта е отговорност. Любовта е и дарба да откриваш пред другия човек неговата хубост


Любовта намира метод да се оцени неговата полезност и значимост за света. Ето я и основната дума.

Едно от най-необходимите условия за образование на пълностоен човек е отговорността. Тя е това, което ние би трябвало да противопоставяме на егоистичното предпочитание за самоутвърждаване, за търсене на лична полза. Започнахме да се женим, като авансово изчисляваме рисковете, подозирайки априори колегата в приготовление на изменничество.

И това е може би основната покруса на нашето време – дамата и мъжът не си имат вяра

Климатът на взаимно доверие, а от там и на почитание, е нужен за детето като слънцето, като чистата дъждовна вода. Без това то няма да се развие в пълноценна персона, няма да стане редовен човек.

Педагозите от дълго време сигнализират, че пагубно сме се отучили да възпитаваме деца, даже да ги обичаме! Давайки тригодишното дете в детска градина, майката без всякакво притеснение
заявява: „ Скучно ми е да си седнал съм вкъщи и да се занимавам с детето ”. Друга, по-умна, споделя: „ Искам да се осъществявам професионално ”. Особено смешно е, когато по-късно срещаме тази майка да скучае на щанда в магазина, само че въпреки всичко Особено смешно е, когато по-късно срещаме тази майка да скучае на щанда в магазина, само че въпреки всичко „ осъществила се ” като продавач-консултант.

Разбира се, има дами, чийто невероятен гений в науката или изкуството, политиката или бизнеса фактически не би трябвало да се закопава в земята. А останалите? Те просто избират по-лекия път. На тях им е по-весело и по-лесно на работа – там е въпросът. И казусът не е в съществуването на гении, които би трябвало да се проявят, а в неналичието на основния гений – майчинството.

Още един претекст за напускането на фамилията от дамата и тръгването й на работа е желанието да усети своята значителност. При това се открива сериозна замяна: тези дами се стремят не към самореализация, а към външно самопризнание. Тоест техният мотор е тщеславието.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР