Психоложката, която се премести да живее със семейството си в

...
Психоложката, която се премести да живее със семейството си в
Коментари Харесай

Наталия Кобилкина: Една жена ме попита от къде съм и за първи път не знаех какво да отговоря

Психоложката, която се реалокира да живее със фамилията си в Лондон, написа искрено самопризнание в своя Инстаграм профил, отдадено на събитията в Украйна.

" Преди няколко дни една дама ме разплака в магазина… Влязох да купя нещо за обяд и видях, че една жена купи забавно кафе, заговорихме за кафе и на края тя ми попита: where are you from? (от къде си?) Първия път за моите 38 години се колебах какво да отговоря… Не знам по какъв начин хора ще реагират в случай че ще кажа: Аз съм от Русия. Винаги съм се гордеела от моите корени, само че в сегашната обстановка не знам кой стои против мен. Накрая споделих: аз съм от Русия. Тя ме погледна с добрина и ми сподели: ооо доста обичам съветски хора! Имам толкоз близки другари от Русия, аз съм от Италия. Не ви е лесна обстановка в този момент, нали? Но АЗ ОБИЧАМ РУСНАЦИ! "

" Начина, по който тя ми сподели, добротата и поддръжката в гласа й, ме накара да се разплача (а въобще не рева елементарно, изключително пред непознати). Чак в този миг осъзнах какъв брой в действителност ми тежи обстановка в света и отношение към руснаците. Не бих се нарекла тъкмо рускиня. Аз от дълго време изгубих ясна идентификация коя съм аз. Никога не съм желала да пребивавам в Русия, само че съм признателна за всичко, което ми е дала тази страна, за силата, мащаб, нематериалност, непримиримост и доста други. "

" От моите 38 години - 18 години пребивавам в Европа. Най-осъзнатите ми години минаха в България и всички най-близките ми хора с изключение на семейство и другари от раните години са Българите. Обичам Европа и тук се усещам вкъщи. "

" Обаче тъкмо в този момент ми е мъчно да приема по какъв начин сега се пробват да създадат руснаци най-ужасните хора на света. И ме боли сърце за моята страна. "

" Малко от хора знаят, че единствено в моя град Ростов бяха признати хиляди беженци от Украина и всички руснаци с отворено сърце оказват помощ на всички, които изгубиха своя дом. Всички моите другари руснаци оказват помощ сега на бежанци (повече не могат да го вършат публично, тъй като е нелегално и опасно) ", написа Кобилкина в Инстаграм.

" Всички руснаци, които познавам, споделят едно и също: Аз предпочитам МИР! Ние Обичаме Украйна и хората! Ние против война. Народ не желае война, само че никой не пита народа. Имам още доста какво да кажа и за война и за истина… само че това не безвредно и независимост на думите за руснаци сега неразрешена (по последна наредба за обществени изяви във връзка на война може да отидеш в пандиза на 15 години). "

" Днес в Русия изключват Инстаграм като реакция на думи, че експанзия към руснаци е позволена! Някой осъзнава ли, че това отворена покана към Расизъм? Как може да нападаш хората за тяхната принадлежност към някой народ? Да се върнем ли към фашизъм и борба против евреи? Мислих, че това от дълго време мина, обаче не….Америка доста осъзната пробва целия свят да намрази руснаци и милиони вложени в това. "

" Вчера видях на улица един баща руснак, той пращал в градинката своето детенце и сподели на съветски: Обичам те, скъпа. Гледах го и и се замислих, дали това е безвредно да приказваш по улици на съветски даже думи на любовта на обичани хора… Говоря непрекъснато с другари от Украина и от Русия и двете страни претърпяват доста тежък миг. Хората в Русия в цялостен потрес от всичко, което се случва, стотици губят работа и беднотия на високо равнище. Някой от тази война получава милиони, само че елементарни хора губят всичко. Бедност чака всички ни в Европа близкото време. "

" В какво персонално аз имам вяра: Русия постоянно беше Велика Русия и това няма да се промени. Знам доста добре какво мощност и мощ има в Руския народ и нищо няма да го счупи. Руска душа ще победи всичко и постоянно ще оцелеят. Дошъл момента на огромни промени в света и това ще почне от Русия и славянски страни. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР