Психологическите рани се лекуват много бавно с цената на време,

...
Психологическите рани се лекуват много бавно с цената на време,
Коментари Харесай

Психолог: От каква помощ се нуждае 18-годишното момиче в Стара Загора?

Психологическите рани се лекуват доста постепенно с цената на време, което при положителни условия да се употребява за нещо друго. Най-важна е поддръжката и една доста огромна роля има общата среда, сигурност и доверието в средата - това сподели в " Денят стартира " проф. Маргарита Бакрачева - психолог.

Според нея, когато живеем в несигурни условия на сигурност, тогава сме изправени пред алтернативата да се оправяме сами, т.е. взимаме дейна позиция или пасивната позиция на немите очевидци, които толерират деянията, които не бихме желали да виждаме - повишението на толерантността.

" Трябва да има оживление и излизане от тази рамка, която е първата крачка да се сътвори една среда, в която доста пъти е коментирано за жертвите на принуждение да имат по-голяма храброст към превантивните ограничения. Освен това, чувството за поддръжка също е крачка в превъзмогването на бариерите и страховете на срама и модела, който стои в основата на жертвата, с цел да се обезпечи тази предварителна защита и да се понижат случаите на към този момент осъществени обстоятелства на принуждение ", изясни проф. Бакрачева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР