Психологът и семеен консултант Цветелина Зидарова дава в книга ценни

...
Психологът и семеен консултант Цветелина Зидарова дава в книга ценни
Коментари Харесай

Време за четене: „Адаптация в детската градина”, за да няма неприятни изненади и неподготвени родители

Психологът и фамилен съветник Цветелина Зидарова дава в книга скъпи препоръки и рекомендации по какъв начин да избегнем главните проблеми, пред които се изправят множеството деца и родители в процеса на акомодация в детската градина. За в допълнение облекчение наръчникът „ Адаптация в детската градина ” (ИК „ Сиела”) съдържа и голям брой илюстрации и схеми, които показват другите гледни точки на участниците в процеса – родители, деца и възпитатели – и посредством които могат още по-ефективно да се предотвратят непотребни недоразумения и спънки.
 Фонтанът на младостта съществува и идва непосредствено от природата в това шишенце (вземи го с 30% отстъпка сега) Edna предлага Фонтанът на младостта съществува и идва непосредствено от природата в това шишенце (вземи го с 30% отстъпка сега)
Болезненият за множеството деца и родителите им интервал на първите месеци в детската градина е проследен в детайли от психолога и магистър по фамилно и брачно консултиране Цветелина Зидарова в книгата „ Адаптация в детската градина ” (с подзаглавие „ Малка брошура за огромната стъпка”).

Един от главните проблеми, счита авторката, е че постоянно нито една от двете страни не е готова за тази стъпка. Затова Зидарова си слага за цел да помогне в предварителната подготовка по тематиката, излагайки малко и ясно, в голям брой схеми и илюстрации гледните точки на родители, деца и възпитатели, както и най-често срещаните неточности и проблемите, които биха могли да зародят .

Зидарова изяснява в елементи и за какво процесът на акомодация на детето в детската градина в първите месеци не е просто конфликт на две среди, а „ развой на пренастройване на функциите в фамилията, от време на време даже на дълбока персонална промяна”. Както написа създателят на книгата: „ Подготовката постоянно е сложен про­цес, обвързван с промени в самата конструкция на фамилията, в пренареждане на функции, а от време на време и с нарушение на по­стигнатия баланс.”

 книга детска градина Ciela Ciela Цветелина Зидарова

Цветелина Зидарова поучава: „ Не чакайте детето да се научи на автономия в детската градина. Така ще учи сложните уроци на непознато място. Ако му помогнете да стане независимо у дома, на несъмнено място, то ще е по-уверено и умерено в новата среда. “

Акцентът в книгата пада върху способността за обособяване и пригаждане на детето, което прави книгата потребна както за малчугани, които посещават държавни детски заведения, по този начин и за тези в частните детски градини. Споделяйки същински истории от своята дългогодишна процедура, авторката на „ Адаптация в детската градина ” дава повече изясненост за всички детайли, които се оказват от изключително значение за по-лесното пригаждане на детето.

 книга детска градина Ciela Ciela

Цветелина Зидарова е психолог и фамилен съветник. В качеството на съосновател на Център за психически образования и съвещания „ Как да...? “ и Адаптационна занималня „ Фукльовци” през последните 10 години Зидарова оказва помощ интензивно на деца и родители, които срещат компликации в акомодацията в детската градина. Успоредно с това от 7 години работи и като психолог в държавна детска градина, което й разрешава да опознае още по-добре средата.

Илюстрациите в „ Адаптация в детската градина ” са дело на Петя Димитрова, а корицата – на Фиделия Косева.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР