PSA Peugeot Citroen ще преустанови разработката и производството на двигатели

...
PSA Peugeot Citroen ще преустанови разработката и производството на двигатели
Коментари Харесай

Opel минава на френски мотори

PSA Peugeot Citroen ще прекрати създаването и производството на мотори за колите на новата си облага Opel, разгласи шефът на развойния отдел на френския тръст Жил Льо Борн пред Automotive News.

Процесът по замяната на немските мотори с френски стартира "съвсем скоро " и ще завърши няколко години. Според Льо Борн в PSA към момента не са взели дефинитивно решение дали да употребяват съществуващите разработки на Opel.

Преходът към френски мотори и платформи на PSA се постанова поради устрема на французите да се освободят допустимо най-бързо от задължението да заплащат за потреблението на технологии, патентовани от някогашния притежател на Opel General Motors.

Automotive News разяснява, че смяната сигурно ще наложи съществени съкращения в инженерния личен състав на немската марка. През октомври предходната година Opel откри нов център за разработка и тествания на мотори и трансмисии на стойност €210 млн.

Сделката по придобиването на Opel от PSA докара до всеобщи оставки във висшия мениджърски състав на немската компания. Постовете си напуснаха основният маркетолог Тина Мюлер и изпълнителният шеф Карл-Томас Нойман.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР