Пряка връзка има категорично между икономическото състояние на страната и

...
Пряка връзка има категорично между икономическото състояние на страната и
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Има пряка връзка между икономическото състояние и по-високата престъпност

" Пряка връзка има изрично сред икономическото положение на страната и по-високата престъпност. Струва ми се, че в случай че всички държавни органи си извършват отговорностите, ситуацията би могло да бъде и по-добро ". Това съобщи някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в предаването “Тази неделя” по бТВ.

Той разяснява и зачестилите случаи на закононарушения напоследък - бруталното ликвидиране на 82-годишен дядо от двама, влезнали в дома му в Микрево, с цел да крадат и вчерашното ликвидиране на швейцарски предприемач в Кладница.

“Опираме до това несъблюдение на отговорности на държавни органи, само че желая да подчертая, че тук не става въпрос само за полицията, тъй като примерно при започване на закона за Министерството на вътрешните работи се приказва за това, че едно от дейностите, които реализира то, е превантивната. Дълги години там работата куца. Лично аз не зная да се реализира нещо в тази тенденция. Отделно от това ние се концентрираме върху осъществено закононарушение и последствията от него, а по-късно забравяме, че има осъществяване на наказанието”, добави Йорданов.

Той акцентира, че убийството на предприемача в Кланица не е битово, а е поради пари.

Бившият вътрешен министър акцентира, че по принцип задачата на наказванията, които се постановат по наказателния кодекс, е да превъзпитат преди всичко причинителя на закононарушение.

“Към този миг ми е мъчно да се сетя за някой причинител на закононарушение да е бил превъзпитан разследване на престоя му в местата за отнемане от независимост и отвън това, в случай че погледнем закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража, там се споделя, че когато едно лице би трябвало да бъде освободено от пандиза, за това се уведомяват кметът и общинският съвет по местоживеене. По отношение на това лице би трябвало да се вземат избрани ограничения, свързани с битовото му устройване с възможното намиране на работа. Отново не мисля, че някой е чувал нещо сходно да е било извършено”, сподели Йорданов.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР