Провокация предизвика напрежение на протестното шествие в Скопие тази вечер.

...
Провокация предизвика напрежение на протестното шествие в Скопие тази вечер.
Коментари Харесай

Отново напрежение и провокации на протеста в Скопие

Провокация провокира напрежение на митинг ното шествие в Скопие довечера. Колоната вървеше умерено през центъра на македонската столица, когато група младежи стартира да замеря участниците с разнообразни предмети. Те причакаха шествието на един мост и без забележима причина започнаха да хвърлят камъни и бирени бутилки.

Група служители на реда подгониха провокаторите и напрежението беше потушено сравнителни бързо. Протестът беше призован против френското предложение за съглашение с България. Участниците го назовават " унизително " и упрекват ръководещите в Северна Македония, че не пазят ползите на страната.

Стигна се и до по-сериозен случай, откакто отвън митинг а се е чул изстрел. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разгласява фотография на юноша, който държи оръжие и написа, че задачата на мъжа е да го убие.

Хората скандираха против външния министър Буяр Османи, който тълпата назовава Бугар Османи. Чуваха се и лозунги: " Само Македония, в никакъв случай Северна ". Отново имаше плакати с антибългарски и антиевропейски послания.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР