Проверките в магазинната мрежа относно поскъпването на цените на стоките

...
Проверките в магазинната мрежа относно поскъпването на цените на стоките
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Проверките за поскъпването на стоките в магазините ще продължат

Проверките в магазинната мрежа по отношение на повишаването на цените на стоките ще продължат и към този момент дават резултат. Това разгласи служебният министър председател Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. в Кюстендил, където взе участие в отбелязването на 80-ата годишнина от акцията за спасяването на българските евреи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Донев уточни, че като процедура, сега се следи в редица търговски магазини слагането на трайни промоции и понижения на цените от 25 - 27 %, което съгласно него приказва, че има запас във връзка с намаляването на цените на питателните артикули, главно на тези, които са от първа нужда и най-вече засягат хората с ниски приходи.

" Проверките на контролните органи, които имат отношение към отбраната на потребителите, ценообразуването, качеството на храните, ще не престават. Наложени са към този момент няколкостотин санкции на разнообразни търговци, предстоят още срещи с представителите на комерсиалните вериги и производителите. Предстои внасянето на редица нормативни актове, които да регламентират и контролират целия път на питателните артикули от производителя до магазина, с цел да се ревизира кой къде какви надценки поставя. Не е възможно един и същи артикул в българските магазини да коства двойно повече от същият артикул в същите търговски магазини в западните страни от Европейски Съюз ", сподели Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Той уточни, че инспекциите и налагането на наказания продължава, с цел да бъдат " изсветлени " всички участници във веригата на продуктите до щанда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР